Logo decormyyhome.com

Защо трябва да се миете в студена вода?

Защо трябва да се миете в студена вода?
Защо трябва да се миете в студена вода?

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли
Anonim

Нашите майки и баби ни научиха да се мием само в гореща вода. Казаха ни, че така бельото се простира по-добре. Има две причини за това: на разположение им бяха само миене на ръце и главно сапун за пране. Оттогава много неща се промениха в управлението на икономиката.

Image

Как стоят нещата днес и защо специалистите препоръчват да се мият в студена вода?

1. Днешните съвременни почистващи препарати работят добре дори в студена вода. Много избелвания от всички ивици, специални химикали за дълбоко проникване в тъканта помагат за премахване на дори тежки примеси. Освен това все повече се произвеждат перални машини, които са оборудвани със специален генератор на пяна. С негова помощ прахът не влиза веднага в барабана, но в началото се разтваря добре и едва след това се смесва с по-голямата част от водата.

2. Пране на дрехи в гореща вода, разбира се, премахвате петна, но самата тъкан постепенно ще промени цвета си на избледнял и се износва по-бързо. Не е чудно, че има дори такива особено чувствителни материи, които са забранени изобщо да се перат в гореща вода. В студена вода износването на тъканите е много по-бавно.

Освен това прахът в гореща вода е по-вероятно да остави бели ивици върху тъмни неща, които е много трудно да се премахнат с нещо.

3. По-голямата част от електричеството при пране в автоматични машини се изразходва за отопление на вода. Оставяйки водата студена, спестявате много добре от плащането на сметки.

Обърнете внимание обаче, ако трябва да дезинфекцирате нещата, тогава трябва да използвате гореща вода за това. Такива методи често са необходими при пране на бельо и спално бельо, кърпи.