Logo decormyyhome.com

Как се използва парафин?

Как се използва парафин?
Как се използва парафин?

Видео: Balkan Brush ревю - продукт за задържане на еякулацията - Изпробвано 2024, Юли

Видео: Balkan Brush ревю - продукт за задържане на еякулацията - Изпробвано 2024, Юли
Anonim

Парафин, на пръв поглед, продуктът е много обикновен. Парчета или кубчета бял парафин може да не изглеждат като нещо, от което се нуждаете ежедневно. Но благоразумните собственици няма да се съгласят с тези мнения. В екстремна ситуация, която може да изпревари всеки момент, парафинът ще ви свърши добра работа.

Image

Инструкция за употреба

1

Парафиновият восък е получен преди повече от сто години и в този момент изобретението помогна за спасяването на застрашените китове. Китовото масло се използва за осветление на лампи. С появата на парафина започнаха да се приготвят свещи от този евтин заместител. В наши дни парафинът се използва за домашно консервиране, използва се при производството на сладкиши, кибрит и много други.

2

Лесно е да направите свещи у дома. За целта пригответе фитил и малко парафин. За фитили са подходящи памук, юта, сизалова нишка. Можете да използвате усукани памучни флагели. Пробийте тънка празнина в парафин, издърпайте фитил през нея. След това можете да запалите домашна свещ. По желание пригответе формата, поставете фитила и го напълнете с разтопен парафин.

3

Имайки парафин под ръка, не е трудно да защитите необходимите неща от влага. Мачове, тиндер или други материали, които се влошават от влагата, потапяйте в разтопен парафин. Провеждайте водоотблъскваща процедура с кибрит трябва да е правилна. Загрявайте парафина минимално. Като потопите мачовете един по един, незабавно охладете всеки, надуйте го. В противен случай стопилката ще бъде погълната в дървесината и кибритените ще загубят свойствата си.

4

У дома е лесно да се използва парафин като консервант, който предпазва от корозия. Те боравят с ножове, ножици и други предмети, които изискват дълго съхранение. Градинарите например обработват инструмент след летния сезон. Това може да стане чрез пръскане или потапяне на предмет в течен маслен продукт.

5

Вземете в равни пропорции парафин със зехтин, загрейте малко и разбъркайте. Така лечебният мехлем се приготвя. За по-гъст балсам използвайте повече парафин.

6

Купил парафин в аптека, използвайте го като козметична маска за ръце, лице или други части на тялото. За козметични цели трябва да се избира парафин с температура на топене не по-висока от 46 ° C. Такова нагряване е най-безопасното, няма да причини изгаряния на кожата. За да получите течен парафин, използвайте метода - водна баня. Парафинът е силно запалимо вещество, разтопете го внимателно.