Logo decormyyhome.com

Как да премахнете драскотини от хладилника

Как да премахнете драскотини от хладилника
Как да премахнете драскотини от хладилника

Видео: Как да премахнете драскотини от пластмасовите елементи на интериора | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да премахнете драскотини от пластмасовите елементи на интериора | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Съвременните хладилници са изработени от евтина въглеродна стомана с покритие от полимер или боя. Затова по време на транспортирането им е възможно образуването на различни драскотини.

Image

Ще ви трябва

  • - шкурка;

  • - бензин;

  • - замазка;

  • - емайл или акрилна боя;

  • - бял лак за нокти;

  • - маркер или коректор;

  • - декоративен магнит.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете големи драскотини от повърхността на хладилника, покрита с боя, вземете шкурка, внимателно почистете повърхността. След това разтрийте с бензин и замазка. След като шпакловката изсъхне, отново старателно разпечете и нанесете боята с малка четка.

2

В допълнение към емайла можете да използвате акрилни бои. Изсъхват много по-бързо и нямат неприятна миризма. Само не забравяйте, че те са по-малко стабилни, така че бъдете внимателни при почистване.

3

Ако драскотините са малки, опитайте по-прости методи.

4

Незначителните щети са идеално замаскирани от специален маркер, който скицира драскотини върху автомобилите. Разклатете го добре преди употреба и начертайте дефектите. Тъй като не е много евтин, купете го, ако има значително количество драскотини по хладилника.

5

По-евтин вариант е да рисувате драскотините с лак за френски маникюр. Купете бял лак за нокти. И внимателно четкайте цялата дължина на драскотината. Не нанасяйте прекалено много лак наведнъж, по-добре е да направите тънка лента и след изсушаване, ако е необходимо, нанесете втори слой.

6

При липса на специални инструменти използвайте обичайния коректор за текстове. Той също е в състояние да скрие малки драскотини. Само имайте предвид, че когато старателно почиствате повърхността на хладилника, ще е необходимо много внимателно да измиете боядисаните зони. Или ги оцветявайте редовно.

7

Ако не ви харесва да оцветите, окачете магнита на мястото на драскотината. Това е най-лесният и достъпен начин. Магнитите могат да скрият и вдлъбнатини, които са се образували при транспортиране на хладилника.

как да премахнете стикер от хладилника