Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за килим

Как да се грижим за килим
Как да се грижим за килим

Видео: БЕЛДА ОҒРИҚ ВА ДАВО ЧОРАЛАРИ / РЕЦЕПТ ВИДЕО ОПИСАНИЯСИДА ЁЗИЛГАН 2024, Юли

Видео: БЕЛДА ОҒРИҚ ВА ДАВО ЧОРАЛАРИ / РЕЦЕПТ ВИДЕО ОПИСАНИЯСИДА ЁЗИЛГАН 2024, Юли
Anonim

За да може килимът да ви зарадва по-дълго, трябва да се погрижите за него, както всяко друго нещо. Но килимът е специфично нещо. И има много тънкости в това как правилно да се работи и почисти.

Image

Инструкция за употреба

1

Новият килим няма нужда да се вакуумира или разклаща - той само ще загуби външния си вид. Първите три месеца килимът се препоръчва да се почиства с мека четка.

2

Не поставяйте килими на мокри подове. И, разбира се, не ги навивайте на рула - ще повредите финала. И за да не се завеси килимът, сменете позицията си. Опитайте се да не поставяте на килима шифони, сандъчета и други "обемни мебели". И не огъвайте краищата на килима, ако той не се побира някъде. По-добре е да отрежете и правилно да фиксирате краищата.

3

За да освежите килима, използвайте парцал, натопен във вода с оцет или солена кисела саламура.

4

Няма нужда да чукате килим, като го окачите на ограда или го хвърлите върху линия за дрехи. Използвайте само много твърди чукове, за да избиете килима.

5

За да предотвратите подхлъзване на постелката, трябва да прикрепите гумени подложки към вътрешната й повърхност. Е, или радикален начин е да забиете килима на пода (макар че този съвет е приложим само в селската къща или в плевнята …)