Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мазни петна от дънки

Как да премахнете мазни петна от дънки
Как да премахнете мазни петна от дънки

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли
Anonim

На парти с приятели, в кафене или просто на масата за вечеря често се появяват непредвидени ситуации, които причиняват тлъсти петна по любимите ви дънки - тлъсто пилешко месо, майонеза или сандвич, които винаги спускат масло надолу. Такива петна забележимо развалят външния вид на дрехите. Трябва да изхвърлите дънки? Не бързайте, има много начини да ви помогнат да се справите дори с такова трудно замърсяване.

Image

Ще ви трябва

  • - сол

  • - сапун за пране

  • - течност за миене на съдове,

  • - тебешир или талк,

  • - средство за отстраняване на петна,

  • - бензин,

  • - амоняк

  • - замазване на хартия,

  • - памучни пъпки.

Инструкция за употреба

1

Повечето свежи мазни и мазни петна по дрехите, във вашия случай по дънки, се отмиват лесно с обикновен домакински сапун или сода. За да премахнете старите петна е много по-трудно, следователно основното правило - не отлагайте измиването до по-късно, благодарение на бързината, можете да постигнете желаните резултати.

2

Преди да продължите с премахването на мазни петна от дънки, почистете продукта от прах със суха четка, след това го навлажнете във вода и го почистете отново. Желателно е петното да се третира от грешната страна, като под материала се постави дъска, покрита с чиста кърпа в няколко слоя.

3

Веднага след като по дънките ви се е образувало мазно петно, веднага вземете сол и я поръсете с място на замърсяване, внимателно я разтрийте (същото може да направите и с пулпата на още топъл хляб). Сменете солта няколко пъти и продължете да втривате, докато петното изчезне. Ако не се е отстранило напълно, след това измийте петното със сапун за пране или течност за миене на съдове, която се справя добре с мазнините.

4

Преди да започнете да перете дънки, поръсете обилно с тебешир или талк на прах (за предпочитане от двете страни), покрийте горната и долната част с печене хартия, гладете с не много гореща ютия. Крейдата абсорбира по-голямата част от петролното масло, след което почиства мръсотията с препарат за отстраняване на петна или бензин. Можете също да използвате следния разтвор: смесете три супени лъжици амоняк и половин чаена лъжичка трапезна сол. Нанесете този продукт върху дънки с памучен тампон или бял материал, заменете ги, тъй като станат мръсни. По време на лечението на петното, в никакъв случай не го разтривайте силно отстрани. Действайте върху него, като започнете от краищата и постепенно се придвижвате към центъра.

5

Използвайте специално средство за отстраняване на петна за спално бельо ("Vanish"), което лесно може да се справи с трудни петна. Третирайте мазните петна по дънките с средство за отстраняване на петна и оставете за 20-30 минути за дълбок ефект. След това го измийте с ръце и го изпратете до пералнята.

Полезни съвети

Ако никой от горните методи не ви е помогнал и не ви е приятно да се разделите с любимото си нещо, тогава има един изход - да залепите или шиете интересен етикет, който можете да закупите във всеки магазин за тъкани и аксесоари.

премахнете петна от масло от дънки