Logo decormyyhome.com

Как да премахнете стара маслена боя

Как да премахнете стара маслена боя
Как да премахнете стара маслена боя

Видео: къща в гората, видео на рисунка с маслени бои - преглед 2024, Юли

Видео: къща в гората, видео на рисунка с маслени бои - преглед 2024, Юли
Anonim

Премахването на стара маслена боя не е лесна задача. Обикновено за това се използват различни химикали, а понякога и домашни смеси. Често те се оказват слабо ефективни и покритието трябва да се отстранява механично.

Image

Ще ви трябва

  • - измиване за маслена боя;

  • - разтвор на сода каустик;

  • - гумени ръкавици;

  • - марля превръзка;

  • - тебешир;

  • - гасена вар;

  • - сода пепел;

  • - оцет;

  • - изграждане на сешоар;

  • - триъгълна шпатула;

  • - метална четка.

Инструкция за употреба

1

Вземете готово измиване за маслена боя в магазин за хардуер или използвайте разтвор на сода каустик (20-25%). Ако повърхността е била боядисана не толкова отдавна, те ще се справят добре със задачата. Прочетете внимателно инструкциите преди да използвате миенето. Работата с него трябва да бъде изключително внимателна, в гумени ръкавици и марля с маска.

2

За стари покрития пригответе специална паста: смесете креда с хидратна вар (1: 1), внимателно изсипете 20% разтвор на сода каустик, като разбъркате с дървена пръчица. Пастата се нанася върху боядисаната повърхност за 2-3 часа, след което боята трябва лесно да се отстрани с нож. На тези места, където остава, лечението трябва да се повтори. Друга рецепта: смесете сода с пепел, смляна креда и варене (7:25:12), внимателно разредете с вода. След като отстраните боята, първо измийте повърхността с вода и оцет, а след това чиста вода.

3

Можете да използвате така наречения строителен сешоар: нагрятата боя набъбва и лесно може да се отстрани с скрепер. Недостатъкът на този метод е, че повърхността не може да бъде обработена наведнъж, а само на малки фрагменти. Експертите съветват: по- добре е да премахнете подутите от дървени повърхности, например, от мебели, с триъгълна шпатула - така че има по-малък шанс да повредите основата.

4

Ако всички описани по-горе методи не помогнаха, остава само едно нещо - механично отстраняване на боята. За да направите това, можете да използвате накрайника на "мелничката" - специални метални четки. След отстраняване на боята, повърхността се почиства с голяма шлифована хартия.

Обърнете внимание

Пастите за отстраняване на боя трябва да са толкова дебели, колкото обикновените замазки.

Средството, приготвено на основата на сода каустик, може да се използва няколко пъти. Трябва да се съхранява в плътно затворени контейнери на хладно място.

Полезни съвети

Старата маслена боя изобщо не може да бъде премахната: ако се държи много плътно, отгоре може да се подреди ново покритие. Например плочките по стените в банята могат да бъдат положени, без да се отстранява слой боя от тях, но само като се правят чести нарязвания върху нея и предварително се обработват с грунд. След това плочката перфектно ще "лежи" върху всяко лепило и ще се държи здраво върху стените.