Logo decormyyhome.com

Как да премахнете следи от химикалки от филц от различни повърхности

Как да премахнете следи от химикалки от филц от различни повърхности
Как да премахнете следи от химикалки от филц от различни повърхности

Видео: 40 полезни авто продукта от Aliexpress, които са полезни за вас 2024, Юли

Видео: 40 полезни авто продукта от Aliexpress, които са полезни за вас 2024, Юли
Anonim

Децата обичат да рисуват, но невинаги са ограничени до албуми, молци и специални табла. Мебелите, тапетите, подовите настилки и т.н. често страдат от полет на фантазия. И най-трудното е да премахнете следи от химикалки от филц, но все пак можете да го направите.

Image

Как да се отървете от следи от писалка от филц на тапет?

Понякога родителите на малки художници дори не подозират, че можете да върнете тапета в перфектния му вид. Ако писалката с филц е направена на базата на вода, тогава можете да премахнете шарките с водороден прекис или мокри кърпички с алкохол. Пастата за зъби също ще помогне: трябва да нанесете дебел слой върху петното и след това да го отстраните със суха кърпа. Ако тапетът е винил, тогава обичайният сапунен разтвор ще се справи с проблема.

Писалките с филц на базата на алкохол са много по-трудни за премахване и ще са необходими повече време и усилия. За да премахнете изкуството, ще ви е необходима смес от алкохол и лимонов сок (те се използват в същите пропорции). Първо, следите от химикалки от филц се избърсват със суха кърпа или парцал, след което внимателно нанасяйте разтвора, докато ефектите на творчеството бъдат напълно отстранени.

Как да изтриете следи от химикалки от филц от мебели?

Най-лесният начин за почистване на твърди и непорьозни повърхности, тъй като те се повредят много по-трудно от тапетите. За това са полезни етилов алкохол, сода и паста за зъби (в съотношение 1: 1), меламинова гъба или ацетон.

Следи от химикалки от филц се отстраняват от дървени мебели с помощта на масло от чаено дърво, за това ви е необходима салфетка с няколко капки от този продукт. Те обработват повърхността с него и след това избърсват маслените петна със суха кърпа.

Кожените мебели ще спестят водороден прекис и алкохол. Първо писалката от филц се избърсва с пероксид и след 15 минути с алкохол. След като следите изчезнат, избършете повърхността със суха кърпа.

И ако детето рисува себе си или родителите си, други средства ще ви бъдат полезни. За деликатната кожа е по-добре да изберете масло. Трябва да се втрие на място, където има следи от химикалки от филц, оставете за 5 минути, след което остатъците отстранете със сапун и топла вода.