Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от мека мебел

Как да премахнете петна от мека мебел
Как да премахнете петна от мека мебел

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Ако в края на безгрижно и весело тържество откриете петна по дивана или столовете, веднага започнете да ги премахвате. Не отлагайте по-късно - колкото по-рано, толкова по-лесно е да почистите всичко. Най-вече след празничните мебели остават следи и петна от майонеза, кетчуп, вино, чай, кафе.

Image

Ще ви трябва

  • - сол

  • - лед

  • - оцет

  • - амоняк

  • - сапун

  • - прахосмукачка

  • - салфетки

  • - сешоар

Инструкция за употреба

1

Ако петното е от червено вино, тогава трябва незабавно да поръсите със сол, а когато изсъхне, да го съберете с прахосмукачка. Ако виното е бяло, тогава трябва да избършете петното с парче лед.

2

Ако палавите деца са оставили петно ​​от сок, тогава трябва да използвате разтвор на оцет с амоняк. Навлажнете парцал в този разтвор и разтривайте енергично петното.

3

Почистете петното от разлято кафе с обикновен сапун. Разтрийте петното със сапун, навлажнете парцал във вода и отново избършете. Освен това, петна от кафе могат да бъдат почистени с амоняк, смесен с вода.

4

Петната от бира се почистват на два етапа. Първо измийте всичко със сапун, след това изплакнете и подсушете. След това трябва да третирате петното с разтвор на оцет и да изчакате 3 минути. След това избършете добре тапицерията на мека мебел със салфетка, потопена в топла вода.

5

Избършете енергично петна от сладко със салфетка, навлажнена с разтвор на вода със сапун и оцет. Намажете мазнината, която майонезата или кетчупът оставя със сол, изчакайте солта да абсорбира мазнините и я вакуумирайте. Ако това не помогне, обработете петното с бензин, а ако мека мебел с купчина, изсушете я със сешоар.

6

Ако петна се появиха от горещ восък, тогава няма нужда да бързате, нека восъкът да се втвърди. Охладеният восък трябва да се изстърже и събере с прахосмукачка. След това, покрийте петното, което остава, покрийте с хартия и внимателно гладете.