Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от матрак

Как да премахнете петна от матрак
Как да премахнете петна от матрак

Видео: Премахване на петна от матрак 2024, Юли

Видео: Премахване на петна от матрак 2024, Юли
Anonim

Петната от кръв, урина и пот най-често попадат на матрака. Замърсяването трябва да се отстрани веднага след експозицията. Докато изсъхва, петното се абсорбира във влакната на тъканта, което усложнява процеса на отстраняването му.

Image

Ще ви трябва

Газирана вода, трапезна сол, лимонов сок, сапунен разтвор, оцет, пероксид, борна киселина, амоняк.

Инструкция за употреба

1

Изсушете пресни петна от кръв и урина със суха, чиста кърпа, за да премахнете възможно най-много влага. След това навлажнете с газирана вода без захар и багрила. Поръсете замърсената зона на матрака с натриев хлорид. Докато петната изсъхнат, той ще промени цвета си.

2

Третирайте изсъхналите петна по матрака със сапунена вода. По този начин периодично изтривайте с чиста, суха кърпа. След това поставете матрака на слънце или използвайте сешоар или нагревател.

3

За да премахнете петна от матрака, вземете борна киселина. Смесете го с вода, докато се получи гъста маса. Нанесете пастата върху замърсената зона на матрака, като я разтривате добре. Оставете за малко. Когато сместа е напълно суха, я намажете с четка. След това, третирайте петното с топъл сапунен разтвор, като периодично се измазвате със сух парцал.

4

Смесете лимонов сок и трапезна сол, за да направите гъста паста. След това нанесете продукта върху зоната на замърсяване и оставете за няколко часа. Когато сместа изсъхне, я отстранете с четка или прахосмукачка. Избършете петното с чиста кърпа, навлажнена с чиста вода. Изсушете матрака напълно на слънце или с друг десикант.

5

Отстранете петна от кръв от матрака с помощта на водороден пероксид. Навлажнете памучен тампон в този препарат и изтрийте замърсената зона. Оставете за малко. След това избършете с чиста влажна кърпа или гъба от пяна. Ако петното от кръв е старо, след това повторете процедурата няколко пъти.

6

Отстранете петна от кръв и пот с разтвор на амоняк. За 1 чаша вода вземете 1 чаена лъжичка от продукта. Навлажнете памучен тампон в този препарат и обработете замърсената зона на матрака. След това избършете с влажна кърпа и изсушете добре.

7

Изсушете обилно петна от урина със суха кърпа. След това третирайте замърсяването с памучен тампон, потопен в оцет. Оставете за малко и избършете с влажна гъба.

как да премахнете кръвта