Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от прах

Как да премахнете петна от прах
Как да премахнете петна от прах

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли
Anonim

Ключът към почистването на дрехите е добър прах за пране, който има приятна миризма. Не всички прахове за пране отговарят на основните изисквания и в случай на небрежна употреба причиняват допълнителни разходи. Праховете, които използваме, могат не само да оставят петна по дрехите ни, но и да замърсят околната среда.

Image

Инструкция за употреба

1

Компонентите, които се съдържат в перилния препарат, са разделени на две основни категории: ПАВ и активатори. Първата категория заема мястото на сапуна, гарантира висока ефективност и добро цепене. Активаторите са ензими, които измиват органичните и протеинови замърсявания.

2

Универсалните прахове са подходящи за измиване на продукти от всякакви тъкани, ръчно или в пералня. Те перфектно премахват замърсяването. Праховете с активни добавки помагат да се отървете от по-сложните замърсители.

3

За да премахнете петна от дрехите, първо трябва да установите произхода им. Свежите петна изчезват доста бързо след измиване с обикновен домакински сапун и сода. Ако сте сигурни, че петната по дрехите са дошли от прах за пране, първо сменете праха. Петната могат да бъдат с бял или синкав цвят, белите петна са най-често повърхностни и могат да изчезнат, ако замърсяването се разтрие просто с четка или парче плат.

4

Ако след следващото пране върху дрехите има устойчиви петна от прах за пране, тогава е вероятно дрехите да не са добре изплакнати. Заредете отново пералнята и включете изплакването. Или изтеглете топла вода в легенчето и накиснете нещата в нея за половин час, след което изплакнете добре. В случай, че това не помогне, измийте предметите във вода с добавяне на течност за миене на съдове.

5

Опитайте се да премахнете остатъчните петна от праха с разтвор на оксалова или лимонена киселина. За да направите това, разредете 1 чаена лъжичка киселина в чаша гореща вода, разбъркайте и след това навлажнете замърсените части от тъканта с този разтвор. След изплакнете тези места с вода.

6

На лек или бял плат, следите от праха се отстраняват с помощта на амоняк. 1 чаена лъжичка е достатъчна за половин чаша вода, навлажнете парче памучна вата в разтвор и прикрепете към петно ​​с петно. Манипулациите се повтарят няколко пъти.

7

Водородният пероксид също се справя добре със замърсяването. Разрежда се в една трета от чаша вода супена лъжица водороден прекис. Третирайте сместа с участъци от плат, които имат петна. Оставете за 5 или 10 минути, след което изплакнете с вода.

Обърнете внимание

На пазара производителите представляват огромно разнообразие от прахове за пране. За да изберете пудрата, която е най-подходяща, трябва да опитате много видове, но засега няма продукт, идеален за всяко измиване. Затова за бяло, цветно и черно бельо е по-добре да използвате различни видове прахове за пране.

Полезни съвети

Пране сапун в продължение на много години помага да се отървете от мръсотия и петна, така че онези неща, които не могат да се перат машинно, се третират най-добре с домакински сапун. Тогава няма да има петна от праха.