Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от парафин

Как да премахнете петна от парафин
Как да премахнете петна от парафин

Видео: Преглед на керамичен течен восък Meguiars | Добър ли е или по-лош боклук? 2024, Юли

Видео: Преглед на керамичен течен восък Meguiars | Добър ли е или по-лош боклук? 2024, Юли
Anonim

Восъкът и парафинът са вечен проблем. Стигайки до дрехи, плат, мебели и друга украса за дома, те се придържат плътно към тях. Не се разстройвайте и не бързайте да изхвърляте любимите си неща. Опитайте сами да премахнете парафиновите петна. Това може да стане доста бързо.

Image

Ще ви трябва

  • - желязо;

  • - сешоар;

  • - лед;

  • - салфетки;

  • - бяла памучна материя.

Инструкция за употреба

1

Не забравяйте да изчакате, докато парафиновото петно ​​се втвърди. В противен случай не само няма да подобрите ситуацията, но и ще я влошите, като намажете восъка върху съседната повърхност.

2

За да се отървете бързо и ефективно от парафинови петна, използвайте ютия. Поставете замазваща хартия и плат там, където е петното. Намалете този „сандвич“ надолу. Сложете и няколко салфетки отгоре. Загрейте ютията и бавно започнете да я гладите. Под влияние на високите температури парафинът отново се топи и преминава към тъканта.

3

За да се отървете напълно от восък, сменяйте от време на време салфетки, поставяйте нови чисти парчета плат. Измийте дрехите в края на процедурата. Това ще премахне мазните петна от восък.

4

Случва се парафин да изтича по килима, което е невъзможно да се измие. За да се отървете от восък на килима, използвайте и ютия и салфетки. Ако се страхувате да не развалите продукта, сменете горещата ютия на безобидна сешоар. Освен това можете напълно да се отървете от парафина с помощта на настинка. За да направите това, увийте парче лед в найлонов плик и прикрепете към петното. Изчакайте парафинът да замръзне, отстранете леда и напукайте восъка. Остава само да вакуумирате килима. За съжаление този метод отнема много време.

5

В случай, че върху мебелите от дърво се е образувало парафиново петно, вземете малък нож и внимателно изстържете восъка от повърхността му. Веднага щом не можете да направите нищо повече, разтопете останалия парафин със сешоар. Почленете мебелната повърхност с хартия. В края на процедурата избършете дървената повърхност с продукт, създаден специално за полирани мебели.