Logo decormyyhome.com

Как да премахнете котлен камък върху чайник

Как да премахнете котлен камък върху чайник
Как да премахнете котлен камък върху чайник

Видео: Италианско кафе (с много любов) 2024, Юли

Видео: Италианско кафе (с много любов) 2024, Юли
Anonim

Как да премахнете тази неприятна везна върху чайника? Може би този въпрос тревожи всяка домакиня. За съжаление не можете да се измъкнете от него, дори и да използвате воден филтър, с течение на времето скалата се утаява в чайника. Но ако вашият чайник е спрял да свети, то има няколко доказани метода как да се отървете от него лесно и незабавно.

Image

Инструкция за употреба

1

Налейте студена вода в чайник и изсипете 2 пакета лимонена киселина в нея. Сварете го. След като заври, оставете сместа да вари, след това водата трябва да се източи и изплакнете чайника. Отново изсипете порция прясна вода, като отново я кипнете. Сварената вода отново трябва да се излее, тъй като лимонената киселина може да се утаи в нея.

Количеството лимонена киселина зависи от степента на мащаба. Най-добре е тази процедура да се провежда редовно, веднъж месечно, след това премахването на камъни върху чайника ще бъде много по-лесно.

2

Налейте вода в чайника, изсипете 1 супена лъжица. чаена лъжичка сода и се вари в продължение на 30 минути. След това се налива водата и се налива нова с добавяне на 1 с.л. супени лъжици лимонена киселина, като заври отново. Лимоновата вода трябва да се налива отново и се налива нова вода с добавяне на оцет (половин чаша е достатъчно) и също се вари. След тази процедура чайникът трябва да се вари още 3 пъти, за да се избегне отравяне с оцетна киселина.

3

Налейте гореща вода в чайник и я сварете. Добавете 2, 5 с.л. супени лъжици питейна вода и се вари още 30-40 минути. Изцедете разтвора. Изсипете отново чиста вода в чайника и добавете оцетна есенция. Варете този разтвор за 30 минути. След последната процедура лесно премахнете слоя от мащаба от стените на чайника.

4

Изсипете разтвор от оцетна есенция в чайника. Загрейте огъня до 70 ° C и задръжте чайника на този огън за 30 минути. Изплакнете добре и отново сварете.

5

Можете също така да използвате газирана напитка Sprite, за да премахнете мащаба. За да направите това, изсипете сода в чайник и кипете, мащабът ще остави без проблеми.

6

Можете също да премахнете мръсотията върху чайника, като използвате следния метод: в чайника сварете корите от ябълки и круши и той ще придобие оригиналната си форма и цвят, изметът веднага ще изчезне.