Logo decormyyhome.com

Как да премахнете лепилото от пластмаса

Как да премахнете лепилото от пластмаса
Как да премахнете лепилото от пластмаса

Видео: Как да премахнете драскотини от пластмасовите елементи на интериора | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да премахнете драскотини от пластмасовите елементи на интериора | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Когато работите с лепило, трябва да сте максимално внимателни. Ако лепилото попадне върху някоя повърхност, тогава е много трудно да го почистите. Например, е възможно лепилото да се почисти от пластмаса само химически, тъй като при използване на механични методи на повърхността могат да останат дълбоки драскотини.

Image

Ще ви трябва

  • - средства за отстраняване на лепило;

  • - гъба за съдове;

  • - памучна подложка.

Инструкция за употреба

1

Ако току-що сте разлели лепило, отстранете го със суха гъба или парцал и веднага измийте пластмасата с всяко обезмасляващо средство.

2

Ако лепилото е сухо, методите за отстраняването му от пластмасови повърхности зависят от състава на лепилото. Отстранете суперклея с ацетон или лак за нокти на базата на ацетон. Навлажнете обилно памучна подложка, избършете петното от лепило и след 15 минути отново избършете петното. Същият метод е подходящ за премахване на нитроцелулозно лепило и моментно лепило.

3

Отстранете гуменото лепило от пластмасови повърхности, като използвате бензин или високо рафиниран бензин (авиация). Навлажнете памучна подложка, избършете петното, повторете лечението след няколко минути.

4

Отстранете лепилото на растителна основа с гъба, навлажнена с разтвор на вода, денатуриран алкохол и амоняк. Смесете съставките в равни пропорции, избършете местата от замърсяване. Ако не е отстранено цялото лепило за първи път, повторете лечението.

5

Столярното лепило е животинско лепило. Извадете го от пластмаса с топла вода и перилен препарат.

6

Можете да премахнете всяко лепило с разтворител 646, бял спирт, керосин, бензин, ацетон. За да го отстраните, навлажнете гъба или памучна подложка и избършете всички замърсявания, докато лепилото не бъде напълно отстранено.

7

Можете също да използвате универсален почистващ препарат за прозорци на автомобили. Той премахва всички видове мръсотия, включително петна от лепило. За да използвате, поръсете обилно количество мръсотия и почистете със суха кърпа.

8

Лепилото BF лесно се отстранява с медицински алкохол. Намокрете изобилно твърдата страна на гъбата за миене на съдове, избършете всякаква мръсотия и след 20 минути почистете пластмасата старателно.

Полезни съвети

За да не се извършва ненужна работа по почистване на лепилото, когато лепете каквито и да било продукти, работете възможно най-внимателно, поставете стари вестници на масата.