Logo decormyyhome.com

Как да премахнете лепило от мебели

Как да премахнете лепило от мебели
Как да премахнете лепило от мебели

Видео: Табла със собствените си ръце. Превоз на пътя първи опит. 2024, Юли

Видео: Табла със собствените си ръце. Превоз на пътя първи опит. 2024, Юли
Anonim

Добрите мебели са скъпи и се купуват дълго време. Следователно, естествено, никой не иска да разваля подобни неща с никакви петна. Но какво ще стане, ако лепилото попадна на повърхността на масата или шкафа, когато например децата бяха ангажирани с творческата си работа? Премахването на лепилото не е толкова лесно, а в някои случаи дори невъзможно. Но си струва да опитате, защото и вие не можете да оставите продукта в този формуляр

Image

Инструкция за употреба

1

Ако децата използват лепило в къщата, предупредете ги, че то може да бъде лесно отстранено от всяка повърхност, преди да се втвърди. Ето защо, когато възникне такава неприятност, трябва незабавно да се опитате да я почистите. В повечето случаи за това е достатъчно да намокрите кърпа с топла вода и бързо да я избършете, а след това да премахнете влагата.

2

Ако лепилото не е било отстранено веднага и е успяло да изсъхне, е по-трудно да се отстрани. На първо място, помислете коя повърхност трябва да бъде премахната - дървени, ламинатни, пластмасови или полирани мебели, тъй като е важно да помислите как този или онзи материал ще реагира на вашите действия.

3

Ако PVA лепилото се разлее и изсъхне, то може да бъде отстранено механично от дървени и пластмасови повърхности. Внимателно отделете получения филм и отлепете.

4

Мястото, където чиновническото лепило е изсъхнало, напръскайте със студена вода и избършете с чиста кърпа до изтриване. Този метод е подходящ за пластмасови, ламинирани или неповредени полирани повърхности, но не е подходящ за фасони от дървесина без фабрика.

5

Опитайте се да почистите мръсотията от лепяща лента или стикер първо внимателно с нещо не особено агресивно, например пластмасов нож или дори нокът, тъп нож. Но това, което остава, може лесно да се отстрани с алкохол или водка. Намажете ги с памучна вата и ги избършете. Моля, обърнете внимание: алкохолът не трябва да се използва върху дървена неполирана или боядисана повърхност, тъй като може да остане грозно петно.

6

За да премахнете лепилото от пластмаса, можете да използвате бял спирт или универсален обезмаслител. След обработка с тези вещества, избършете повърхността с чиста влажна кърпа.

7

Не забравяйте, че разтворителят не се препоръчва на пластмаса. Ацетонът за този материал също не винаги е подходящ. Някои сортове пластмаса са повредени, така че преди да ги измиете с лепило, опитайте действието на ацетона на някое незабележимо място.

8

Ако мебелите са от ПДЧ или пластмаса, можете да опитате да премахнете лепилото с средство за отстраняване на лак за нокти. Естествено, това вещество не трябва да се прилага върху лакираната повърхност в никакъв случай.

9

За почистване на остатъците от лепило от пластмаса или полиране, понякога се използва и обикновено слънчогледово масло. Но в същото време не забравяйте, че никаква мазнина не може да се нанася върху нерафинирани дървени фасети и неоцветена дървесина - вместо някои ще получите други петна.

10

Интересна препоръка при използване на различни температури. Така че, от повърхността на всякакъв материал е възможно да се отлепи PVC лепило без проблеми, ако се извърши при слана от 15-20 градуса. Разбира се, няма да можете да изнесете килера на улицата, но мебелен рафт е напълно възможен.

11

Лепилото за изсъхнал момент се омекотява добре, ако насочите поток горещ въздух от сешоар, за да го изсушите. Въпреки това, за този тип лепило можете да потърсите специално „анти-лепило“ в подобна тръба за продажба.

12

Освен това в магазините има много продукти, които са предназначени да се грижат за мебели. Лак с восък ще помогне да почистите много, без да навредите на повърхността, да му придадете блясък и свежест.

лепилни мебели