Logo decormyyhome.com

Как да премахнете двустранна лента

Как да премахнете двустранна лента
Как да премахнете двустранна лента

Видео: Разкрит е нов метод! Как да направите кола, управлявана от дистанционно управление! Стърлинг двигате 2024, Юли

Видео: Разкрит е нов метод! Как да направите кола, управлявана от дистанционно управление! Стърлинг двигате 2024, Юли
Anonim

Двустранната лента е много удобна във всяка област на човешката дейност, тъй като за известно време може да залепи почти всеки предмет върху всяка гладка повърхност. Въпреки това, такива свойства на лепилото могат да ви изиграят трик, тъй като премахването на двустранна лента след употреба е доста трудно.

Image

Ще ви трябва

  • - разтворител за акрилно лепило;

  • - бял дух;

  • - битумен препарат за почистване на петна;

  • - обезмаслител;

  • - керосин;

  • - гумена дюза за свредло;

  • - растително масло.

Инструкция за употреба

1

Акрилното лепило, нанесено от двете страни на лепящата лента, издържа на температури до 80-100ºС, а при високи температури става меко и лесно се отстранява. Загрейте повърхността със сграда или конвенционална сешоар. След това вземете разтворител за акрилно лепило, бял спирт, препарат за почистване на битумни петна, обезмаслител, керосин и отстранете лепкавия слой с ненужни парцали. Моля, обърнете внимание, че всички продукти на основата на разтворители могат да развалят лакираната или боядисана повърхност (например може да стане мътна), така че внимателно прочетете инструкциите на опаковката.

2

Можете също така да загреете повърхността с вряла вода или гореща пара, да изплакнете повърхността с гореща вода или да задържите над вряла вода в тиган. След това внимателно изстържете омекотената лента от повърхността.

3

Използвайте бензин за премахване на двустранна лента. Вземете бензин с висока чистота, например течност "Zippovskaya" за пълнене на запалки. Нанесете бензин с парцал или гъба и изплакнете много бързо, за да не повредите боята.

4

Купете специален накрайник за свредло, направено от гума, изглежда като ластик и е проектиран специално за премахване на двустранна лента. С него можете да премахнете следи от лепило от повърхности с всякакъв размер, без много усилия и вреди върху бояджийските работи. Ако трябва да избършете лентата от колата, разберете за наличието на тази услуга в автосервиз.

5

Потърсете специални инструменти за премахване на лента в строителните магазини, те могат да бъдат в отдела за уплътнители и строителна пяна. Например, опитайте Премахване на етикети.

6

Използвайте препарат за почистване на стъкло, за да премахнете лентата от стъклената повърхност. Първо почистете основата с чиновнически нож, след което избършете с гъба, навлажнена с инструмент.

7

Внимателно отстранете лепкавия слой, без да повредите горния слой, можете да използвате масло. За да направите това, вземете всяко растително масло, щедро смажете повърхността и оставете до следващия ден. След това отстранете омекотения остатък от лепило с гъба или парцал. Този метод за почистване на двустранна лента е добре подходящ за лакирани повърхности.

машина с лепяща лента