Logo decormyyhome.com

Как да почистите апартамент за един час

Как да почистите апартамент за един час
Как да почистите апартамент за един час

Видео: Экология и Гражданское Общество. "Час Чистоты" - Гражданска инициатива "Да почистим Варна" 2024, Юли

Видео: Экология и Гражданское Общество. "Час Чистоты" - Гражданска инициатива "Да почистим Варна" 2024, Юли
Anonim

Правилно организиран процес на почистване може да ви спести много време и усилия. Това е особено вярно, ако сте изправени пред неочаквано посещение. Среща с приятели или роднини е прекрасно събитие, но когато къщата е в каша и времето изтече, радостта от срещата ви скоро намалява.

Image

Ще ви трябва

- почистващи препарати за водопровод и прибори; - плат от микрофибър.

Инструкция за употреба

1

Когато няма време за дълго и досадно общо почистване, опитайте се да организирате правилно процеса на почистване на къщата. Умствено разделете апартамента на зони, за да действате последователно и да не бързате от стая в стая. Например, първата от зоните да бъде кухнята, следващата - банята, след това - детската стая и т.н. На първо място, хванете кухнята. Избършете чинията с влажна гъба и нанесете почистващ препарат върху нея. Налейте вода в мивката, добавете течността за миене на съдове, поставете всички мръсни съдове, лъжици, вилици и оставете за тридесет минути.

2

Сега преминете към следващата зона: баня и тоалетна. Използвайте специални инструменти за измиване на водопровод: нанесете гел или течност върху умивалника, ваната, тоалетната чиния и оставете за известно време. Докато кухненските прибори, печката и ваната са "независимо" почистени, имате време да направите почистването в останалите помещения.

3

Вземете голяма найлонова торбичка, преминете през стаите и съберете всички разхвърляни неща в нея: детски играчки, дрехи, касови бележки, списания и др. Поставете торбата в килер или килер, подредете съдържанието му и ги поставете на местата си малко по-късно. След това избършете всички хоризонтални повърхности. За целта е по-добре да използвате кърпи от микрофибър: прахът от тях не лети из стаята, тъй като тази тъкан я държи надеждно. Когато тази дейност приключи, почистете килима и пода.

4

Върнете се в кухнята, изплакнете съдовете и поставете да изсъхнат. Измийте мивката и избършете печката. След това използвайте четка или гъба, за да отидете на най-мръсните места в тоалетната и банята и изплакнете почистващите продукти с вода. Остава да избършете пода в целия апартамент с влажна кърпа и да проветрите стаята, за да се отървете от миризмите на различни почистващи препарати, които сте използвали за почистване. Подобно почистване ще ви отнеме не повече от час и ако го направите с любимата си музика, с течение на времето, от неприятно задължение, то ще се превърне в начин да се развеселите.