Logo decormyyhome.com

Как да премахнете вълна от килима

Как да премахнете вълна от килима
Как да премахнете вълна от килима

Съдържание:

Видео: Агротема: Чипровски килими и пана от вълна пред МЗХГ, автор Светлозара Димитрова 2024, Юли

Видео: Агротема: Чипровски килими и пана от вълна пред МЗХГ, автор Светлозара Димитрова 2024, Юли
Anonim

За собствениците на домашни любимци изобилието от вълна върху килими и мека мебел е постоянен проблем. Простото вакуумиране не е достатъчно ефективно. Въпреки това, все още има много начини за почистване на килима от косата на домашните любимци.

Image

Котки, кучета и други домашни любимци носят много радост и положителни емоции на стопаните си. Но има значителни проблеми и проблеми, свързани с отглеждането на пухкави домашни любимци. При разтопяване косата на домашния любимец се разпространява буквално из цялата къща, особено задържаща се на килими и килими. Нормалното вакуумиране не дава желания ефект - при този метод се абсорбира само дълга вълна, докато фината вълна просто се имплантира в основата на килима, преплетена с купчина.

Как да почистите килима от вълна: мокри методи

Опитните домакини препоръчват да почистите килим от вълна, като вървите по повърхността му с парцал, потопен във воден разтвор на омекотител за тъкани. И след това вакуумирайте килима. Балсамът изтънява космите, което прави прахосмукачката по-лесна за работа.

За да почистите тъмния килим от вълна, трябва да излеете използвани чаени листа (сухи) по периметъра му, след което да почистите килима от един ръб до друг с влажна чиста метла. Вълните се навиват върху парчета чаени листа, а килимът ще бъде почистен не само от вълна, но и от прах.

Има и друг ефективен начин. Можете да вземете нова кърпа, да я навлажнете с вода или слаб разтвор на оцет и да я разхождате по килима. По този начин можете да премахнете космите, както и дълги и къси косми. А оцетът ще придаде свеж вид дори на стар килим.

Меката котешка коса на килима се отстранява лесно с хавлиен чорап, напоен с глицерин, носен на ръката. Използвайки този метод, можете да събирате вълна и тънък подкосъм от килима.

Четката за под "гладене" добре почиства вълна от килим покритие. Систематично намокряйки го с вода, можете да премахнете всички повърхностни замърсители от килима. Перална прахосмукачка върши по-добра работа от това от обикновения си „сух“ колега. Той е идеален за собственици на породи телени кучета (скоч териери или еърдалетни териери).