Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от храна от вискоза

Как да премахнете петна от храна от вискоза
Как да премахнете петна от храна от вискоза

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

Вискозата е уникален материал. Има много разновидности от него. Той произвежда дрехи с добро качество, а в някои случаи се използва при производството на мебели и шивашки завеси, и не само. За съжаление материалът бързо абсорбира влагата, но измиването за него е фатално. Как да премахнете петна от храна от вискоза?

Image

Ще ви трябва

  • Сол.

  • Вода.

  • 2 процента разтвор на водороден пероксид.

Инструкция за употреба

1

В някои случаи нещо може да бъде премахнато. Например този метод е подходящ за премахване на петна от кафе и чай. Но измиването трябва да се извършва без предене, предпазвайте предмета от усукване. Режимът на пране е Silk.

2

Вискозата с тен фрагменти се пречиства от водороден пероксид (2%). Препоръчва се да добавите символично количество амоняк към разтвора. След изплакване нещото се поставя на ярка светлина за няколко минути. След това се изплаква в студена вода.

3

Навлажнете засегнатата зона с помощта на студена вода, поръсете сол отгоре, поставете на място с много слънце. След процедурата солта трябва да се разклати и кърпата да се изплакне в студена вода.

4

Можете да разтриете замърсената част с разрез на крушката. След това петното се измива с почистващ препарат.

Обърнете внимание

След процедурата за почистване този материал се глади през мокра марля. Знаейки как да премахнете петна от храна от вискоза, можете да удължите живота на значителен брой неща в къщата.

Полезни съвети

Не забравяйте: вискозата не се търка или усуква. Водата с температура над 40 градуса е вредна за нея.