Logo decormyyhome.com

Как да премахнете лошата миризма от хладилника

Как да премахнете лошата миризма от хладилника
Как да премахнете лошата миризма от хладилника

Видео: Как да премахнем лошия дъх 2024, Юли

Видео: Как да премахнем лошия дъх 2024, Юли
Anonim

Лошата миризма от хладилника е доста често срещан проблем. В зависимост от причините за възникването му, справянето с него може да бъде трудно. Има обаче няколко начина да се отървете от всяка неприятна миризма.

Image

Ще ви трябва

  • - вода;

  • - сода за хляб;

  • - бял оцет;

  • - овесени ядки;

  • - кафе на зърна.

Инструкция за употреба

1

Преди да продължите с директна борба срещу неприятна миризма, е необходимо предварително да почистите хладилника. Изключете хладилника и го изключете. Извадете всички продукти от него, като изхвърляте тези с изтекъл срок на годност. За да запазите продуктите по време на почистване, ги поставете в контейнер за лед или ако почиствате в студения сезон, извадете ги на открито.

2

Пригответе почистваща смес. За да направите това, разредете ½ чаша сода за хляб в 10 литра топла вода. Извадете всички рафтове, чекмеджета и други предмети от хладилника. Изплакнете ги добре с приготвения разтвор и след това изсушете. Не забравяйте да изплакнете вътрешните стени на самия хладилник, те също натрупват неприятни миризми на повърхността си.

3

Ако хладилникът ви изисква размразяване, най-вероятно той е оборудван със специална тава, която се намира в долната му част. Извадете го внимателно, може да се напълни с мръсна вода. Тавата също трябва да бъде добре измита и изсушена. Хладилният фризер също може да бъде източник на неприятни миризми, освен това е необходимо да го изплакнете. Извадете цялата храна от камерата, размразете я (ако е необходимо) и измийте добре.

4

Като приключите с предварителното почистване на хладилника, можете да започнете да се справяте с неприятна миризма. Едно от най-лесните средства за това е содата за хляб. Изсипете малко количество сода равномерно върху лист за печене или хладилник и го охладете в хладилник. Затворете вратата и не я отваряйте в продължение на няколко часа. Веднага щом миризмата изчезне, содата може да бъде премахната. За да предотвратите появата на такива миризми в хладилника, можете постоянно да държите отворен съд, пълен със сода.

5

Белият оцет е добър начин да се отървете от много неприятни миризми. Изсипете го в чаша и хладилник за известно време, докато напълно премахне миризмата. Смес от оцет и топла вода може да се използва и като почистващо средство за предварително почистване на хладилника.

6

Някои храни също са склонни да абсорбират околните миризми. Напълнете малка купа с овесена каша и я поставете в хладилника. Постепенно ще абсорбира неприятни миризми. За същата цел можете да използвате кафе на зърна. Налейте в няколко чаши малко пресни кафени зърна и ги поставете на различни нива на хладилника. След няколко дни неприятната миризма от хладилника ще изчезне.