Logo decormyyhome.com

Как да премахнете плака от чайник

Как да премахнете плака от чайник
Как да премахнете плака от чайник

Видео: Как да премахнете вар от чайник 2024, Юли

Видео: Как да премахнете вар от чайник 2024, Юли
Anonim

Варовикът в чайник е често срещан проблем на домакинята. Магазините за битова химия предлагат богат избор от различни продукти, които могат да го решат. Също така, народните средства ефективно се справят с нападение в чайника.

Image

Ще ви трябва

Оцетна есенция, лимонена киселина, сода за хляб, лимонова кора, обелване на картофи, прах за отстраняване на плака от чайник, саламура,

Инструкция за употреба

1

Вземете 100 мл оцетна есенция в 600 мл вода и разбъркайте. Изсипете получения разтвор в чайника. Поставете на огън и задръжте за 10-15 минути при температура 70-80 ° C. След това изплакнете старателно чайника.

2

Налейте 25-50 г лимонена киселина в чайника. Налейте със студена вода и подпалете. Доведете до кипене и отцедете. Налейте още една част вода в чайника и кипнете. Това се прави, за да се премахне останалата лимонена киселина от стените на съдовете. Изпълнявайте процедурата веднъж седмично. Количеството лимонена киселина може да се увеличи или намали. Зависи от дебелината на слоя варовито покритие a.

3

Вземете 1 супена лъжица сода за хляб на литър вода. Изсипете разтвора в чайника и кипете няколко минути. След това изцедете и намажете чиниите.

4

Сложете жар на лимон в чайник, напълнете го с вода и сварете. След 20 минути извадете от котлона, изцедете и изплакнете съдовете.

5

В магазин за хардуер закупете специален инструмент за премахване на варовик от чайника. Изсипете праха в съдовете в съотношението, посочено в инструкциите. Напълнете с вода и поставете на огън. Доведете до кипене и отцедете. След това изплакнете чайника старателно и го почистете с гъба, ако е необходимо.

6

Вземете туршия с домати или краставици. Налейте в чайник и донесете до кипене. Свалете от котлона и оставете за 12 часа. След това изцедете и изплакнете.

7

Изплакнете картофената кора и я сложете в чайника. Налейте със студена вода и подпалете. Варете 1, 5 часа. Извадете от печката и оставете за една нощ. На сутринта изцедете и изплакнете чайника. Благодарение на нишестето, което е част от обелването на картофи, изметът омеква и се отстранява по-лесно.

Обърнете внимание

Колкото по-твърда е водата от чешмата, толкова повече варовик ще се образува по стените на чайника. Използвайте филтри за пречистване на водата, тогава проблемът с почистването на чинии от плака ще бъде решен сам.

Свързана статия

Колата като почистващо средство: как може да се използва и дали да го правите