Logo decormyyhome.com

Как да обезмаслите чайник

Как да обезмаслите чайник
Как да обезмаслите чайник
Anonim

Наличието на котлен камък върху нагревателните елементи на всеки чайник подсказва, че собствениците на чайника варят в него сурова, а не защитавана от чешмяна вода. Ако използвате чиста вода, можете да забравите за мащаба. Но ако тя все още се появи и се натрупа в чайника, тя трябва да бъде премахната. Няколко начина ще ви помогнат.

Image

Инструкция за употреба

1

Изсипете лимонена киселина във водата (чаена лъжичка киселина на литър вода), разбъркайте и изсипете в чайник. След което кипваме, оставяме за половин час да престои. След това отново поставихме да заври водата за половин час. Сега изсипете водата, изплакнете чайника под поток от течаща вода. Вместо лимонена киселина можете да вземете оцет. Ще са му необходими повече - две супени лъжици на литър вода.

2

Можем да закупим специален декалер в специализиран магазин. Процедурата се определя от вложената инструкция.

3

Слагаме картофените кори в чайник, напълваме го с вода, варим. Повтаряме този процес няколко пъти.

4

Можете да използвате лимон за премахване на варовик. Счуква се и се сгъва в казан. Напълнете чайника със студена вода и поставете да заври. Ние даваме на чайника обилно да заври, изключваме го, източваме водата. Когато чайникът изстине, вземете парцал и почистете. Ако цялата скала не излезе, процедурата може да се повтори.

5

Газирани напитки като Coca-Cola, Fanta и Sprite също могат да се справят с мащаба без никакви проблеми. Изсипете напитката в чайника, заври. Изсипете. Везната си отива с гръм.

6

И последното съвети за вас - сложете обелката от ябълки в чайника, напълнете я с вода и сварете чайника.

как да премахнете котлен камък в чайник