Logo decormyyhome.com

Как да премахнете драскотини от стъкло на часовник

Как да премахнете драскотини от стъкло на часовник
Как да премахнете драскотини от стъкло на часовник

Видео: 15 Прости Идеи С Паста За Зъби, Които Ще Променят Живота Ви 2024, Юли

Видео: 15 Прости Идеи С Паста За Зъби, Които Ще Променят Живота Ви 2024, Юли
Anonim

Много продукти използват стъкло. За съжаление именно тази част от часовника страда най-много, защото дори при небрежно боравене се образуват неравности, драскотини и чипове. Всичко това прави външния вид на продукта неестетичен. Възможно е и дори необходимо да се бори с това.

Image

Инструкция за употреба

1

Оказва се, че можете да премахнете драскотини от стъклото на часовника с паста за зъби и мека кърпа. Този процес няма да ви отнеме много време, но значително ще удължи живота на любимия ви аксесоар.

2

За да започнете, вземете паста за зъби и стиснете малко върху парче плат или памучен тампон. Внимателно нанесете продукта върху стъклото и започнете да го избърсвате по посока на часовниковата стрелка с леко кръгово движение. Продължете тази дейност за 10 секунди и след това се отървете от пастата за зъби. За да почистите стъклото от пастата, използвайте нормална чиста кърпа, навлажнена с вода.

3

В повечето случаи това трябва да работи. Ако не сте забелязали подобрения, повторете процедурата още няколко пъти. Поставете търпение, не се изнервяйте. В крайна сметка драскотините трябва да изчезнат. За съжаление, можете да се справите само с незначителни драскотини и неравности. В други случаи ще ви е необходима помощта на професионалист.

4

За да постигнете очаквания ефект, използвайте само чиста и мека тъкан, както и паста за зъби без примеси, гранули и „вкусове“. В случай, че върху стъклото на часовника ви е нанесено защитно покритие, ще го изтриете. Такова полиране ще отнеме малко повече време.

5

Никога не използвайте избелваща паста за почистване на стъклото от драскотини. Също така се опитайте да приложите минимални усилия, не натискайте върху стъклото, за да не го повредите.

6

Освен всичко друго, можете просто да вземете часовника до работилницата. Там майсторът ще извърши професионално шлайфане, което ще ви спести от по-дълбоки драскотини. Експертите са забелязали, че собствениците на часовници с пластмасово стъкло често се сблъскват с малки неприятности. От друга страна, този материал е много по-лесен за обработка. Възможно е все пак да трябва да замените кутията на часовника.

Обърнете внимание

Много по-хубаво, когато кожената лента за часовници блести с чистота, като чисто нова. Но, за съжаление, по време на износването неминуемо се замърсява, върху него се появяват нежелани петна, придобива неприятна миризма. Можете да се отървете от тези явления и да удължите живота на продукта, ако използвате съветите по-долу.

Полезни съвети

Часовниците са съвсем скорошно изобретение и съвсем наскоро обществото ни се превърна в заложник на този механизъм. Как да се отървем от влиянието на часовниците? Вероятно промяната на начина ви на живот би била фундаментално не много правилна. Но ако се интересувате да се освободите от диктатурата на часовника, ще трябва да направите постепенни промени. Не позволявайте на часовника да посочва кога да ядете.