Logo decormyyhome.com

Как да премахнете драскотини върху кожен диван

Как да премахнете драскотини върху кожен диван
Как да премахнете драскотини върху кожен диван

Съдържание:

Видео: Defend our freedom to share (or why SOPA is a bad idea) | Clay Shirky 2024, Юли

Видео: Defend our freedom to share (or why SOPA is a bad idea) | Clay Shirky 2024, Юли
Anonim

Кожените мебели са елегантни и красиви. Тя практически не излиза от мода. Кожен диван показва стабилността на финансовото състояние на семейството и че собствениците имат добър вкус. Такива мебели имат само един недостатък - много е лесно да го надраскате. Обаче да се отървете от драскотини, ако само кожата не е напоена, няма да бъде особен проблем.

Image

Какво е необходимо за ремонт

Успешният ремонт до голяма степен зависи от това дали имате подходящите материали и инструменти под ръка. За да премахнете драскотини по кожен диван, ще ви трябва:

- лак за обувки;

- зехтин;

- памучни тампони;

- памучна тъкан;

- желязо;

- боя в цвят на кожата.

Понякога към дивана е прикрепен комплект за ремонт. Може да се състои от парче кожа, лепило, боя и др. Опитайте се да го запазите. По парче кожа можете да определите вида на материала и метода на оцветяване. Необходима е епруветка с боя, за да можете да вземете точно същото в магазина. Това значително ще улесни процеса, тъй като драскотината може да бъде просто боядисана, като първо прочетете инструкциите на опаковката. Някои производители на кожени мебели предоставят на клиентите си друга услуга - боя и инструменти могат да бъдат закупени от същата компания с голяма отстъпка.

Ликвидация без боя

Една драскотина може да се поправи със зехтин, но в началото има смисъл да експериментирате върху парче точно същата кожа. Вземете малко зехтин и памучен тампон. Намалете драскотината и областта на кожата около нея с масло. Най-добре е да търкате с кръгово движение. Оставете кожата да изсъхне. Един час ще е достатъчен. Плитка драскотина ще изчезне. Ако това не се случи, препоръчва се процедурата да се повтори още един или два пъти.

Ако маслото не помага

Ако драскотината не изчезне след смазването, опитайте се да я поправите по следния начин. Намажете отново надрасканата зона. Вземете парче памучна тъкан. Нанесете го върху драскотина и оставете влагата да се накисне. Извадете тъканта. Когато кожата изсъхне, драскотината трябва да изчезне. Ако това не се случи, навлажнете кърпата отново, нанесете я на драскотина и оставете водата да се накисне. След това, без да отстранявате плата, гладете повредената зона с топла ютия. Повторете процедурата, ако е необходимо. Желязото не може да се съхранява на едно място дълго време. Изглаждането за десет секунди е достатъчно. Този метод се основава на свойството на маслото да се абсорбира по-добре от излагане на вода и топлина.