Logo decormyyhome.com

Как да почистваме по-бързо и по-рядко: полезни хакове за живот

Как да почистваме по-бързо и по-рядко: полезни хакове за живот
Как да почистваме по-бързо и по-рядко: полезни хакове за живот

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor 2024, Юли

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor 2024, Юли
Anonim

Почистването отнема много време и усилия. Най-досадното за всяка домакиня в този процес е, че скоро след измиването на всичко наоколо отново става прашно, нещата се разпръскват и водопроводът отново се замърсява. Омразното почистване може да започне отначало. Как да направите домашните работи по-лесни и чисти по-бързо и по-рядко?

Image

Първо, запомнете просто правило: перфектната чистота е само в къщата, в която никой не живее. Е, ако желанието за чистота е неразривно свързано с духовната ви хармония и не можете да се справите без нея, тогава използвайте прости житейски хакове, за да помогнете за почистването по-бързо и по-рядко. Друго интересно правило ще помогне: колкото по-малко неща в къщата, толкова по-лесно е да я приведете в ред. Ако ежедневното почистване не ви доставя удоволствие, отървете се от ненужните дреболии (и не само), заливащи пространството.

Скептично огледайте апартамента. От колко време се радвате на великолепните статуетки, представени за рождения ви ден, или на красивите свещници, които заемат цял ​​рафт в гардероба? Най-вероятно никога. Ако подобни неща са от истинска полза за вас и е жалко да ги изхвърлите, просто ги поставете в кутия и ги поставете в килер, това ще помогне да спестите време и усилия при нанасяне на прах.

Преди да започнете общо или ежедневно почистване, поставете всички неща на местата си. Така създавате визуален ред, който ще ви помогне по-лесно да се свържете с последващото възстановяване на красотата в къщата. Бонусът ще бъде свободно място, което е много по-удобно да се мие. Направете план. Ако има много случаи, веднага е трудно да се реши откъде да започнете, а тази планина от дела е просто страшна. Структурирайте всичко на хартия. Не планирайте повече от това, което реално можете да постигнете.

За да почиствате по-рядко и по-бързо, използвайте малки трикове във вашия дом. Ако нямате време за почистване на водопровод или просто не искате да го прекарате в почивен ден, вечер сипете тоалетна чиния и мийте с почистващо средство. На сутринта просто трябва да станете пет минути по-рано и бързо да ходите с четка или четка по повърхността. Всичко ще бъде чисто, без много усилия.

За да почиствате по-рядко, закупувайте различни контейнери за съхранение. За малки неща, които винаги са разпръснати из апартамента (химикалки, фиби за коса), полезна е обикновена чаша с широко дъно. Така разпръснатите неща няма да създадат усещане за безкраен хаос. За да почистите по-бързо, предварително сгънете всичко необходимо в подготвен контейнер (съгласно предварително зададен план): почистващи продукти, гъби, парцали, торби за боклук. Тичането около тях в апартамента отнема много време и може изобщо да не иска да възстанови реда.

Ясно посочете времето, което прекарвате на почистване. Например тридесет минути. Задайте аларма и през този период от време не се разсейвайте с нищо друго освен с почистване. Ще се изненадате, но гледането на телевизия или разговора по телефона по време на почистване значително забавя и усложнява процеса. И още нещо. Опитайте се да правите прости домакински работи тук и сега. Невъзможно е да се извършва общо почистване всеки ден, но да се премахне излишъкът от плота в кухнята или да се разделят нещата е напълно възможно. Така апартаментът няма да се превърне в претрупана мръсна стая и ще трябва да чистите по-рядко и много по-бързо.