Logo decormyyhome.com

Как да завържем две въжета

Как да завържем две въжета
Как да завържем две въжета

Видео: 10 възела 2024, Юли

Видео: 10 възела 2024, Юли
Anonim

Нито един рибар или ловец, алпинист или водолаз и просто човек не може да си представи живота без възел, защото те се срещат почти навсякъде. Възлите са практичен и надежден начин да свържете няколко въжета или да завържете нещо с въже към определено място или предмет.

Image

Инструкция за употреба

1

Всеки възел трябва да бъде добре затегнат и да има правилния външен вид, само тогава той се счита за висококачествен и надежден. Най-често срещаният възел е плосък, той спечели доверието както на моряците, така и на военните, както и на ловците и рибарите със своята надеждност. Ако е необходимо да завържете две въжета в кръг, трябва да знаете, че дължината на въжетата трябва да е пропорционална на дебелината им, тоест колкото по-дебело е въжето, съответно по-дълго трябва да бъде, за да може лесно да се свърже. Ясно е, че ако вземете линията на дрехи от пет сантиметра, е малко вероятно да успеете да ги вържете. Линията на дрехите трябва да бъде поне 30-40 см. Поставете две въжета пред себе си успоредно едно на друго.

2

Вземете едното и второто въже и пресечете краищата. След това навийте опашката на единия (в жаргона се нарича работна опашка) след другия. Огънете втората опашка от дъното и преминете в получения контур. Издърпайте опашката и заключете контура, като дърпате двата края едновременно.

3

Вземете отново опашките и единият от тях закръгли втория сега отдолу. Вкарайте работната опашка в примката сега отгоре. Издърпайте двата края, като стегнете стегнатия възел. Трябва да получите плосък възел. В зависимост от дебелината на въжето такъв възел може да е обемно, но принципът все пак ще бъде същият.

4

Ако трябва да завържете две въжета в един кръг, тогава трябва да извършите всички горепосочени действия с други два края. Оставяйки първия възел, вземете другите два края, поставете работната опашка на въжето на втория и, закръгляйки втория, го прекарайте в примката, затегнете краищата и след това повторете същите стъпки отново, като само заоблите втория връх не отгоре, а отдолу.

5

Завържете възел на костенурка. Поставете 2 въжета успоредни едно на друго. Вземете двата края и се огънете под основата на въжето, а след това опишете с тях осемте, така че едната половина да е под нишките, а другата да е отгоре. Завъртете двата края в горния контур и затегнете. Въжетата са надеждно свързани.