Logo decormyyhome.com

Как да изсушим чиниите

Как да изсушим чиниите
Как да изсушим чиниите

Видео: Yarrow healing powder and anti-flu tea 2024, Юли

Видео: Yarrow healing powder and anti-flu tea 2024, Юли
Anonim

Методът, който сте избрали да изсушите съдовете зависи от това колко бързо изсъхва. Ако няма време да избършете прясно измити чаши и чинии, достатъчно е правилно да ги поставите в сушилнята или на масата, а съдовете ще бъдат сухи до следващото хранене.

Image

Ще ви трябва

Кърпи, сушилня, чаша за прибори.

Инструкция за употреба

1

плаки

Ако е възможно, поставете плочите в специална сушилня вертикално. Това ще позволи на водата да се оттича и съдовете да изсъхнат възможно най-бързо. Ако няма сушилня, разстелете чиста кърпа на масата и поставете чиниите на масата с лицето надолу. Ако имате много място в кухнята, можете да подреждате съдовете едно по едно. Разбира се, по този начин те ще изсъхнат много по-бързо.

2

чаша

Ако използвате сушилня, поставете чашките с лицето надолу. Не се препоръчва да се поставят едно върху друго, това ще забави изсушаването. Ако няма сушилня, можете да ги поставите върху кърпа по два начина, всеки от които има своите предимства и недостатъци. Ако обърнете чашките, прахът няма да попадне в тях, но те ще изсъхнат за много дълго време, тъй като достъпът до въздуха ще бъде блокиран. Ако не се обърнете, те ще изсъхнат много по-бързо, но не се изненадвайте, когато откриете прахови частици, които се прилепват към влажна повърхност.

3

прибори

Използвайте чаша, за да изсушите приборите за хранене, ако за вас е важно да спестите място в кухнята. Приборите за хранене ще изсъхнат по-бързо, ако стъклото е на неравна повърхност (например гофрирано метално покритие в близост до мивката), тъй като водата ще се оттича свободно през дупките в долната част на чашата. Ако в кухнята има много място, поставете приборите на суха кърпа, която абсорбира добре водата. Те ще изсъхнат почти мигновено.

Полезни съвети

Както знаете, прахът седи много лесно на всяка мокра повърхност. За да предотвратите вашите прясно измити съдове да станат прашни, покрийте ги с много тънка кърпа или парче плат. Това не пречи на достъпа на въздух, но помага за защита от прах.

Свързана статия

Как да изберем ножове за качество на стоманата