Logo decormyyhome.com

Как да измиете кариран кариран

Как да измиете кариран кариран
Как да измиете кариран кариран

Съдържание:

Видео: Шаль крючком мастер класс для начинающих. Узор, схема, описание. Обучающие уроки вязания крючком 2024, Юли

Видео: Шаль крючком мастер класс для начинающих. Узор, схема, описание. Обучающие уроки вязания крючком 2024, Юли
Anonim

Всички неефективни продукти, включително килими, са истински колектори за прах, така че трябва периодично да се мият. Измиването на руно одеяло обаче е объркващо за мнозина, защото не всеки знае как да измие такъв продукт - ръчно или в автоматична пералня. Всъщност тази процедура е доста проста - ако знаете основните й правила.

Image

Грижа за пелена одеяло

Грижите за текстила обикновено зависят от състава на материала, така че на първо място одеялото от вълни трябва да се съхранява правилно. Нежелателно е да го поставяте дълго в пластмасови торбички или специални опаковъчни калъфи, тъй като карираните влакна не могат да се излъчват и да вдишват въздух в тях. Най-добре е да поставите одеялото в килер или картонена кутия, като го измествате с торбички с лавандула или ароматизирани топки.

Необходимо е да изучите информацията върху етикета, за да разберете дали е необходимо да я почиствате при химическо чистене или дали е възможно да я измиете със собствени усилия.

Също така трябва внимателно да наблюдавате купчината на кариера - тя не трябва да се търкаля на топки. Ако това все пак се е случило, появилите се макари могат да бъдат внимателно обръснати с остра бръснач или специална машина. Изключително внимателно трябва да боравите с куките и дупките - те не трябва да пълзят допълнително. Ежедневното почистване на вълнестото одеяло може да се извърши с помощта на четка за дрехи - това значително ще удължи експлоатационния му живот и ще запази първоначалния вид на продукта за дълго време.