Logo decormyyhome.com

Как да перете вълнени продукти?

Как да перете вълнени продукти?
Как да перете вълнени продукти?

Видео: Как да перем продуктите на Ливингард 2024, Юли

Видео: Как да перем продуктите на Ливингард 2024, Юли
Anonim

Обичаме вълнени неща за способността да придават топлина, мекота и комфорт при най-склонни и студени условия. Въпреки това, така че дрехите да не загубят свойствата си, се изисква внимателно отношение към тях и деликатна грижа, това се отнася и за прането. Вълнените дрехи ще ви зарадват с външния си вид дълго време и ще останат приятни за тялото, ако следвате няколко прости препоръки.

Image

Инструкция за употреба

1

За измиване на вълна е по-добре да използвате течен сапун или безцветен шампоан за коса, вместо прах за пране. За да поддържате формата на продукта, се препоръчва да го измиете в топла вода на ръка. Ако трябва да намалите размера на нещата, температурата на водата се повишава до 70 градуса.

2

За да върне цвета на пожълтялото бяло нещо, той се държи във вода с добавяне на резени лимон за един ден. Амонякът, добавен по време на измиване, също служи като добър белина.

3

Вълнените дрехи обикновено задържат пот дълго време. За да се отървете от него, можете да добавите сол или оцет към водата - върху кофа с вода 2 супени лъжици. лъжица. Само една супена лъжица сода за хляб по време на измиване ще помогне за освежаване на продукта и премахване на неприятна миризма.

4

Глицеринът, добавен към водата със скорост 1 чаена лъжичка на кофа вода, ще придаде мекота и пухкавост на вълнени неща. За да поддържате яркостта на цвета при изплакване, добавете малко оцет.

5

Навитата вълна може да се върне към нормалното, ако изплакнете продукта във вода с амоняк (3 с.л. лъжици на 10 литра) и го оставите в този разтвор за един ден. Изплакнете старателно след това.

6

Измитият продукт се прецежда леко през кърпа и се поставя върху равна хоризонтална повърхност. Вълнените продукти не трябва да се сушат на батерии, в центрофуга или на слънце.

Обърнете внимание

Полезни съвети

Преди измиване е по-добре да обърнете вълнени неща отвътре навън. За да не се разтягат бримките върху продукта, те са предварително пришити кръст, за да се кръстосат с големи, но не стегнати шевове.