Logo decormyyhome.com

Как да измием възглавница

Как да измием възглавница
Как да измием възглавница

Видео: С какво да напълня възглавницата? Супер пълнител 2024, Юли

Видео: С какво да напълня възглавницата? Супер пълнител 2024, Юли
Anonim

Човек прекарва една трета от живота си насън. И е много важно как, къде и при какви условия спим. Темата за чистотата на нашето легло заслужава специално внимание. И особено възглавниците. В крайна сметка това меко съкровище може да се превърне в бомба със закъснител. Този прахоуловител може да се превърне в огнище на прахови акари. И това никак не е добре. Днес ще научите как да миете възглавници.

Image

Ще ви трябва

марля 2м с ширина 1, 5м

Инструкция за употреба

1

Първо шием торба с варена марля.

Сгънете тензуха на четири, шийте две от трите страни на торбата. Разстелете едната страна на възглавницата и изсипете перата в торбичка с марля. Зашийте плътно торбата с марля.

2

Сега в тази форма писалката може да се измие с ръце или в пералня. След измиване, стиснете перцето добре.

3

Сега на сухо. На батерия или на открито, най-добре на открито слънце. Перата в торбичка с марля трябва да се смесват възможно най-често, да се разбъркват, така че те равномерно и бързо да изсъхнат и да не изгният никъде. Перата могат да се сушат във фурната на малки партиди, но без марлен плик.

4

Измийте нагръдника отделно.

5

След като изсушите пелената и перото, можете да съберете възглавницата. Изсипете перото в нагръдника и го шийте плътно.

Полезни съвети

Новомодните възглавници от холофибър или подложки от полиестер могат да се мият свободно в пералнята. За да улесните сушенето по-късно, след измиване, настройте пералнята за допълнително въртене.