Logo decormyyhome.com

Как да измиете кариран в пералня

Как да измиете кариран в пералня
Как да измиете кариран в пералня
Anonim

Автоматичните перални се справят с прането не само на спално бельо и дрехи, но и на насипни предмети. Възможно е да се измие голямо одеяло, но минималното зареждане на барабана на машината не може да бъде по-малко от 4, 5 кг. В противен случай съществува риск от повреждане на оборудването.

Image

Инструкция за употреба

1

Правилно изчислете всичко. Например, в машина с товар 4, 5-5 кг е възможно да се измие както тънко синтетично одеяло (независимо от размера), така и едно и половина или двойно вълнени одеяла. Ако продуктът е тънък и малък, тогава той може да се сгъне, както желаете, преди да измиете. Препоръчва се големите одеяла да бъдат усукани с плътен охлюв или спретнато сгънати и едва след това заредени в барабана.

2

Правилно изберете температурата и режима на измиване. Ако синтетичните плитки не се страхуват от високата температура на водата и метода на предене, тогава вълнени и плътни продукти трябва да се измиват особено внимателно. Препоръчителната температура на водата е 30 ° C. Броят завъртания на въртене - 400-500. Ако пералнята има деликатен режим на пране, тогава е препоръчително да я изберете. Така одеяло, изработено от вълна, ще запази мекотата си, няма да мирише на почистващ препарат и ще бъде по-лесно за пишеща машина да я изстиска и изплакне.

3

Изберете подходящия препарат. Синтетичните черги могат да се мият с всякакъв прах, който пасва на вашата пералня. Синтетиката обикновено се измива лесно, изплаква се добре. Вълнено одеяло се препоръчва да се измие с течен препарат за вълна. Например, гел. Не трябва да се излива в отделението за прах или гел, а директно върху самото одеяло в барабана на пералната машина. Първо, петна по-добре се отмиват. Второ, по-лесно е да изплакнете продукта.

4

Правилно изтръгнете. Много собственици на перални машини се притесняват от състоянието на оборудването си, защото при изстискване на тежък и голям кариер, той вдига много шум, а също така често вибрира много. За да не се случи това, трябва ясно да следвате инструкциите от техниката за пране на насипни предмети. Първо, когато програмата за измиване приключи, е необходимо да се източи водата. Второ, извадете с минимална скорост. За да получите почти сухо одеяло, се нуждаете от двойно или тройно въртене, но при ниски скорости. Това ще запази барабана на пералнята непокътнат.

5

Правилно измийте. Ако одеялото е много мръсно, препоръчително е първо да измиете с ръцете си особено упоритите и сложни петна и след това да поставите продукта в пералнята. Първо, по-вероятно е наистина да премахнете петната. Второ, не всяко петно ​​може да бъде отстранено в пералнята, някои изискват физически усилия, за да се отървете.