Logo decormyyhome.com

Как да измием кимоно

Как да измием кимоно
Как да измием кимоно
Anonim

Кимоно се различава от останалите дрехи не само с великолепното си име, но и с плътността на материята, кройката и други нюанси. Това е удобен тренировъчен костюм, който добре абсорбира влагата. Измива се доста лесно. Повечето кимони, продавани тук, имат стандартна японска кройка.

Image

Инструкция за употреба

1

Кимоното се състои от сако, колан и панталони. Якето е обвито от дясната страна, женската версия на костюма има връзки на нивото на гърдите, те са проектирани така, че да не отвличат вниманието на околните мъже от битката. Кимоното, предназначено за карате, по-тънки и по-леки, има скъсени ръкави. Материята може да бъде много различна, теглото се изразява в унции. Най-издръжливите модели са изработени от по-тежък и плътен материал. Но дори и най-тънкият и лек кимоно се носи поне две години, ако е добре пришит.

2

За по-малко износване към тъканта на костюма се добавя полиестер. Такъв костюм може дори да се пере в леген. Изтеглете топла вода в леген, изсипете малко прах за пране, оставете кимоното да кисне половин час, след това измийте, изплакнете и окачете да изсъхне. Костюмът изсъхва много бързо.

3

Кимоно може да бъде с почти всеки цвят, защото в различни школи по бойни изкуства стилът и цветът на дрехите означават ниво на умение. Трябва да се спечели костюм с определен цвят. Айкидо кимоно е бяло, така че го измийте отделно от цветните предмети.

4

Кимоноса трябва да се мие поне веднъж седмично, а понякога и два пъти. Изсушавайте го след всяка тренировка, тъй като бактериите растат в суровата тъкан, която впоследствие дразни кожата. В допълнение, костюм, който не е правилно изсушен, ще има ужасна миризма.

5

Когато перете костюм в пишеща машина, задайте режима на "памук", изсипете не повече от 200 грама прах. Задайте броя на оборотите по време на измиване и предене.В този режим кимоното ще се измие за около час и половина. Не оставяйте костюма в колата след измиване, тъй като той не само ще мирише влажно, но може да изгние. След това изгладете големи гънки и бръчки с ръце, окачете на дреха, за да изсъхне. Гладенето на кимоно е най-добре, когато е леко мокро.

6

Цветното кимоно трябва да се пере отделно от колана и само с прах, предназначен за пране на цветни тъкани, в противен случай бързо ще загуби яркостта на тоновете. Във всеки случай външният вид трябва да е чист, тъй като това е много важно в бойните изкуства.

Полезни съвети

Белото кимоно понякога трябва да се избелва, което влияе негативно върху структурата на тъканта, в резултат на което се разрушава. Използвайте нежни избелвания.