Logo decormyyhome.com

Как да мием вълна

Как да мием вълна
Как да мием вълна

Видео: Рафтинг образование еп.3 Речна терминология 2024, Юли

Видео: Рафтинг образование еп.3 Речна терминология 2024, Юли
Anonim

Дрехите от вълна не излизат от мода в продължение на много векове. Този материал е красив и полезен за тялото. Но вълнените изделия трябва да се грижат правилно, така че да служат дълго време и да запазят външния си вид. Това се отнася предимно за пране и гладене.

Image

Ще ви трябва

  • - мека вода;

  • - почистващ препарат за вълна или универсален;

  • - кърпа;

  • - течност за изплакване;

  • - антистатично;

  • - таз;

  • - пералня;

  • - лист.

Инструкция за употреба

1

Разглобете предметите, предназначени за пране. Вълнените изделия, независимо дали са пришити или плетени, трябва да се перат отделно от останалите. Сто процента вълна често се боядисва с нестабилни багрила. Това важи особено за трикотажните изделия. Освен това условията за измиване на различни материали не са еднакви.

2

Налейте малко топла вода в леген. Разтворете праха в него и едва след това докарайте водата до желаната температура. Вълнените продукти трябва да се измиват в хладна вода. По-добре е да използвате специален прах, създаден специално за измиване на този материал. В крайни случаи можете да използвате универсалния. За предпочитане е да използвате мека вода. Идеалният вариант е дъждовната вода.

3

Поставете продукта във вода, така че да е напълно потопен. В тази форма го оставете за около половин час. Не се препоръчва да се държи повече, защото вълната лесно седи и се навива.

4

Измийте внимателно предмета, като го изстискате внимателно. Не го опъвайте и не го търкайте. Вълнените влакна бързо стават чисти, ако няма много мръсни петна по материала. Ако има такива места, тогава е по-добре да ги третирате с средство за отстраняване на петна преди измиване. Невъзможно е да изкривите продукта, от това той бързо ще загуби формата си.

5

Вълнени дрехи и дори трикотаж могат да се перат на пишеща машина. Разбира се, при условие, че колата е доста модерна и има няколко режима. Материалът е много деликатен, затова е необходим нежен режим.

6

Независимо кой метод на измиване изберете, продуктът трябва да се изплакне. Извадете продукта от леген и го изплакнете добре. Налейте вода при същата температура, каквато е била при измиването. Във всеки случай температурната разлика не трябва да бъде твърде значителна, в противен случай продуктът може да падне.

7

Сменете водата няколко пъти. Изплакнете много внимателно. Дори малко количество прах за пране, оставено между влакната, може да доведе до образуването на неприятни петна, които след това не правят нищо. Преди да изплакнете продукта за последно, добавете изплакване или антистатик към водата.

8

Увийте продукта в парче памучен плат и внимателно го извадете, като леко натиснете. Ако елементът е голям и тежък, като одеяло или одеяло, оставете го да се отцеди малко. За целта поставете 2 дъски по цялата баня, така че да има свободно пространство между тях. Поставете продукта върху тях и изчакайте, докато елементът може да бъде повдигнат и преместен. След това поставете продукта върху хоризонтална повърхност, покрита с памучна кърпа (например лист). Придайте му желаната форма. Изчакайте продукта да изсъхне напълно. Малките вълнени предмети са най-добре разположени веднага.

9

Гладенето е възможно, но не винаги е необходимо. Например пуловерите и пуловерите, свързани чрез релефна шарка, не е необходимо да се гладят. Шевните продукти винаги се гладят. Обърнете нещата на грешната страна. Ако със сигурност трябва да гладите панталон или яке от предната страна - направете го през памучен плат.

Обърнете внимание

Не пръскайте прах върху повърхността на продукта, може да се образуват грозни, избледнели петна.

Опитайте се да изсушите вълнените си дрехи на разстояние от парните нагреватели.

как да се измие вълна