Logo decormyyhome.com

Как да измиете 100 полиестера

Как да измиете 100 полиестера
Как да измиете 100 полиестера

Видео: Вот зачем нужен этот кармашек на трусах. Удивительно! 2024, Юли

Видео: Вот зачем нужен этот кармашек на трусах. Удивительно! 2024, Юли
Anonim

Полиестерът може да има много различна текстура - наподобяваща памук или коприна, да бъде плътен или тънък и ефирен. Въпреки това, тъканите от различни видове полиестерни влакна имат някои сходни свойства. Те са устойчиви на износване, смачкат се малко, чувствителни към високи температури. Изделия от полиестер се перат лесно, но трябва да се спазват някои правила.

Image

Ще ви трябва

  • - прах за пране или течност;

  • - жлъчен сапун;

  • - балсам за плат.

Инструкция за употреба

1

Преди да измиете, проучете вътрешния етикет на продукта. Възможно е мокрото лечение като цяло да е противопоказано за нея. Ако намерите икона със зачеркнат басейн, не рискувайте. Едно нещо може безнадеждно да седне или да се деформира силно. Най-вероятно тя се нуждае от нежно химическо чистене.

2

Ако етикетът показва, че е възможно само измиване на ръцете, пригответе разтвор от топла вода и прах за пране. Бъдете ръководени от цвета на нещата - по-добре е да обработвате тъмни дрехи с продукти за черни тъкани, бялото може да се пере с прах с оптични избелители. Полиестерните влакна лесно се деформират, когато са изложени на високи температури. Затова не мийте полиестерни предмети в прекалено гореща вода и никога не ги варете. Идеалната температура за измиване е 30-40 градуса.

3

Ако дрехите ви се перат машинно, изберете подходящата температура на водата - 30-40 градуса. За не замърсени предмети е подходящ режим на бързо измиване. Ако има петна по дрехите, към кюветата на машината може да се добави меко средство за отстраняване на петна. Уверете се, че етикетите му имат разрешение за използване за всички видове тъкани. Не мийте цветни и бели неща заедно, дори ако ви се струва, че те не са хвърлени.

4

Яки и маншети на ризи и други замърсени места преди полагане в машината могат да бъдат измити с жлъчен сапун или специална течност. Не търкайте тъканта твърде много. Нанесете малко сапун, намажете го по повърхността. Отделете за няколко минути, след това избършете отново, изплакнете и поставете в барабана на пералнята.

5

Ако не искате да гладите дълги блузи или рокли, изработени от полиестер, не ги изсушавайте в барабана на пералнята. Изстискайте измитото нещо с ръце и го закачете на раменете, поставяйки ги над ваната, така че водата да се оттича. След изсушаване в изправено състояние, нещото може да се постави без гладене. Когато изплаквате, добавете балсам към водата - това ще направи тъканта по-приятна на допир и ще премахне излишното статично електричество.