Logo decormyyhome.com

Как да държим розите във ваза

Как да държим розите във ваза
Как да държим розите във ваза

Видео: БЕСПРОВОДНОЙ НОЧНИК "РОЗА-ВАЗА". Бесплатный мастер-класс от Olneva Decor 2024, Юли

Видео: БЕСПРОВОДНОЙ НОЧНИК "РОЗА-ВАЗА". Бесплатный мастер-класс от Olneva Decor 2024, Юли
Anonim

Когато подарите шикозен букет от рози, винаги искате да запазите красотата на цветята по-дълго. Удължаването на живота на отрязаните рози е съвсем просто. За това е достатъчно да използвате прости трикове.

Image

Инструкция за употреба

1

Така че розите да стоят във ваза за дълго време и водата да не се влоши, откъснете тези листа, които могат да влязат в контакт с вода.

2

Изрежете стъблата на розите на 2-3 см под наклон ъгъл. За да не попадне въздух в прясното рязане, препоръчително е да го нарежете във вода. Розите ще абсорбират по-добре водата, ако стъблата са допълнително разделени след подрязването.

3

Вземете висока ваза и изсипете вода в нея, така че 2/3 от дължината на стъблата на розите да бъде потопена в нея. Водата за рози е желателно да се защитава. През лятото е по-добре да излеете хладна вода във вазата, през зимата - вода със стайна температура.

4

Добавете хранителни вещества към водата, така че розите във ваза ще издържат по-дълго. Като хранителни вещества могат да се използват захар и оцет (20-30 грама захар и 1 супена лъжица оцет на 1 литър вода).

5

За да задържите водата във вазата по-дълго, добавете към нея малко количество бактерицидно вещество (стипца, водка, таблетка аспирин или боракс).

6

Закупените рози често са свикнали с химията. Следователно, като дезинфектант за вода, можете да използвате капка белина за пране.

7

Поставете ваза с рози на хладно място, но не в течение. Пазете цветята от пряка слънчева светлина.

8

Грижа за рози във ваза:

- ежедневно сменяйте водата;

- по време на смяна на водата изплакнете стъблата на розите под течаща вода;

- Всеки ден напръсквайте букет от рози във ваза от бутилка със спрей, като същевременно се опитвате да гарантирате, че водата не попада в центъра на пъпките, а върху външните венчелистчета.

9

Когато розите започнат да избледняват, поставете ги за една нощ във вана със студена вода 7-12 градуса. Поставете цветята, така че само стъблата да се потопят във водата, а пъпките да са над нивото на водата. След това отрежете отново стъблата и поставете розите в прясна вода. Преди това е препоръчително да разтворите няколко чаени лъжички амоняк във вода.

10

При правилна грижа можете да се насладите на красотата на розите в продължение на месец.

Обърнете внимание

Да се ​​научим да рисуваме роза. Какво може да бъде по-хубаво от това да получите букет от рози като подарък! Но можете да подарите боядисани рози. Смятате ли, че рисуването на рози е твърде трудно? И ще се научим да рисуваме обикновена роза. И нека направим снимка на истинско цвете за вдъхновение, а също и като оригинал.

Полезни съвети

Четвъртата стъпка ще бъде финализирането на нашата ваза. Свържете нашите кръгове, завършете стойката, ако е необходимо. Сега можете да започнете да рисувате цветя, ако искате да рисувате цвете във ваза. За да направите това, просто нарисувайте няколко линии, които по-късно стават стъбла. Как да нарисуваме роза?

Свързана статия

Защо не хвърляте бананова кора

рози във вода