Logo decormyyhome.com

Как да запазим първоначалния вид на кухненските кърпи

Как да запазим първоначалния вид на кухненските кърпи
Как да запазим първоначалния вид на кухненските кърпи

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Юли

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Юли
Anonim

Кухненските кърпи имат едно свойство, което е неприятно за всяка домакиня - те се замърсяват много бързо. Измиването на такива кърпи е доста трудно, обаче всяка домакиня иска да ги види чисти, свежи и приятно ухаещи. Чиста кърпа за съдове винаги е доказателство за това колко чиста е домакинята.

Image

Вафлените кърпи са идеални за кухнята. Въпреки това, такива практични кърпи изискват навременна подмяна. Ако вашата кухня има кърпи в ярки цветове, тогава температурата на водата за измиване трябва да бъде около 90 градуса, за цветните такива, оптималната температура е 40-45 градуса. Леките кърпи изискват кипене преди кипене.

Съвсем приемливо е да миете кърпи с друго бельо, при условие че и те не са имали време да станат твърде мръсни. За да поддържате кърпата чиста колкото е възможно по-дълго, преди употреба трябва да се глади, така че ще се замърси много по-бавно.

Как да перете кухненски кърпи? Преди да започнете да миете, трябва да ги накиснете за един час в солена хладна вода. Пригответе разтвор за накисване със скорост една супена лъжица сол на един литър вода.

Ако старателно натриете кърпата с домакински сапун, след това я опаковайте в найлонова торбичка и я оставете в тази форма за един ден, тогава ще трябва само да я изплакнете.

При миене на кърпи е добре използването на препарати за миене на съдове. Просто трябва да изсипете кърпи с този продукт и да оставите за известно време, след което измийте както обикновено.

Ако върху кърпите са се образували многобройни мазни петна, накисването им в разтвор на оцет ще помогне да се премахнат.

Преди да кипнете кърпи, настържете сапуна за пране и разтворете сода пепел във вода. В този разтвор кипете кърпите за 15 минути, след което изплакнете обилно.