Logo decormyyhome.com

Как да премахнете лака

Как да премахнете лака
Как да премахнете лака

Видео: Сваляне на гел лака в домашни условия? | уроци за маникюр 04 2024, Юли

Видео: Сваляне на гел лака в домашни условия? | уроци за маникюр 04 2024, Юли
Anonim

За да вдъхнете втори живот на вашите лакирани мебели, обикновено е достатъчно да промените лаковото покритие. Избледнял с времето, както и повреден на много места, лаковото покритие разваля външния вид на вашите мебели. И понякога просто искате да премахнете лака от нещата. Как може да стане това?

Image

Инструкция за употреба

1

Използване на разтворители. В процеса на премахване на стар лак от мебел може да се наложи да използвате няколко метода. Най-простият, както и отдавна известен на хората метод е използването на терпентин, съдържащи алкохол и други специални разтвори. Терпентинът, разтвор на амоняк или денатуриран алкохол може да се втрие в повърхността на мебелите с тънка метална вата.

2

В подходящите магазини се продават препарати за отстраняване и разтворители, които са специално създадени за отстраняване на лак от различни повърхности. Можете да ги използвате. Да втривате такива средства в канали, канали и други трудно достъпни места на дърво е по-добре с малка четка. Само имайте предвид: измиването може да проникне доста дълбоко в микропорите на едно дърво (особено мека дървесина). Това може да усложни подготовката за повторно нанасяне на лак върху повърхността.

3

Шлифовъчна машина може да се използва и за премахване на полиране от повърхността на дървените мебели. С помощта на шлифовъчна машина можете да се отървете от стария лак за няколко минути. Първо трябва да използвате голяма кожа, а след това да отидете на по-малка и така нататък до нула. Ако повърхността е грапава, трябва да я изравните. В продажба има и компактни шлифовъчни машини, които могат да бъдат свързани с прахосмукачка, като по този начин се отървете от прах.

4

Често лак и стара боя се отстраняват от мебелите със специални строителни сешоари за коса. Само не забравяйте: ако решите да използвате такъв сешоар, за да премахнете лака от фурнирован масив, бъдете готови за факта, че фурнирането ви може да се отлепи.

5

След като премахнете целия лак или боя, трябва да се отървете от ефекта на влакнестата повърхност на дървото. За да направите това, изчакайте, докато дървото е напълно сухо, по посока на влакната, вървете по него с голяма кожа. Внимавайте да не повредите металните и стъклените вложки, както и малките резбовани части. За да премахнете напълно всички грапавини, вземете най-малката кожа и обработете с нея повърхността на дървото.

премахване на стар лак