Logo decormyyhome.com

Как да премахнете боя от прозорец

Как да премахнете боя от прозорец
Как да премахнете боя от прозорец

Видео: Сваляне на боя от дървена дограма 2024, Юли

Видео: Сваляне на боя от дървена дограма 2024, Юли
Anonim

Ако решите да промените стила на интериора, не бързайте да се отървете от старата рамка на прозореца. Понякога просто боядисване на прозореца отново. За да боядисате равномерно, рамката на прозореца трябва да бъде подготвена, за това премахнете стария слой бояджийство.

Image

Ще ви трябва

  • - изграждане на сешоар;

  • - шпатула за отстраняване на боя;

  • - мобилна газова горелка или горелка;

  • - тренировка;

  • - нож;

  • - кожа;

  • - отмиване.

Инструкция за употреба

1

Топлинна обработка Има специални строителни сешоари за отстраняване на боя. Този инструмент е подобен на обикновен сешоар за сушене на коса, но за разлика от него може да създаде поток от горещ въздух с температура до 600 градуса. Под въздействието на такъв поток старата боя омекотява и се отдалечава от дървената основа, а впоследствие е лесно да се отстрани с шпатула. Използвайте специална шпатула, за да премахнете боята - тя е по-дебела, а освен това може да се изостри. Преди да започнете да работите като сешоар, извадете стъклото от рамката на прозореца. Ако не сте намерили сешоар, можете да ловите риба със стара газова горелка или пулверизатор. Но когато ги използвате, уверете се, че няма пожар.

2

Механичен метод Старият метод може да бъде отстранен механично с помощта на тренировка с две дюзи. Едната от тях трябва да е с твърди метални четинки, а другата с мека. Използвайте четка за твърда четина за първоначалната обработка на рамката на прозореца. След това разпечете повърхността с мека четка за четка, Можете да се отървете от стара боя с нож на ръка. Извадете основния слой от рамката на прозореца и след това го прехвърлете с шкурка. Моля, обърнете внимание, че механичните методи ще изискват много свободно време и търпение от вас.

3

Химическо отстраняване Във всеки магазин, който продава бои и лакове, се продава специален инструмент за отстраняване на стара боя (така нареченото измиване). Нанесете измиване върху боядисаната повърхност с четка и оставете за 10-20 минути. След като изтече времето, отстранете „набъбналата“ боя със шпатула. Моля, обърнете внимание, че всички химикали са много корозивни, така че работете само с отворени прозорци. За да избегнете неприятни последици, внимателно прочетете инструкциите за употреба преди употреба.

Обърнете внимание

Колкото повече слоеве боя върху рамката, толкова по-трудно е сешоар или измиване да се справят.