Logo decormyyhome.com

Как да измиете белината от тавана

Как да измиете белината от тавана
Как да измиете белината от тавана

Видео: Мандаринов Крем-нанесете през нощта, продължете да избърсвате петна до сутринта- DIY Vitamin C Cream 2024, Юли

Видео: Мандаринов Крем-нанесете през нощта, продължете да избърсвате петна до сутринта- DIY Vitamin C Cream 2024, Юли
Anonim

Ремонтът е обезпокоителен. Като правило тя започва от тавана. За да изглежда новият таван красиво, трябва да се внимава предварително да го почистите.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо трябва да покриете пода с кърпа и вестници. След това пристъпваме към измиване на тавана от стара вар. За да направите това, имате нужда от кофа с топла вода и валяк от пяна на дълга дръжка. Намокрете ролката във вода и я пуснете на тавана, повторете процедурата. Опитайте се да не прескачате тавана, в противен случай новата вар ще оцвети. Водата в кофата трябва да се сменя възможно най-често.

2

Ако на тавана се появят ръждиви петна (най-често те се случват, ако армировката на сградата отиде твърде близо до тавана), тогава те трябва да бъдат премахнати. Изплакнете проблемното място с топла вода и след това нанесете меден сулфат върху петното. Развъжда се по следния начин: в 1 литър гореща вода се отглежда 1 супена лъжица витриол. За да приготвите разтвора, е необходимо да използвате само емайлирани съдове. Когато работите, не пренебрегвайте мерките за безопасност, защото това е токсично лекарство. Проветрявайте стаята по-често.

3

Ако таванът е силно опушен, тогава за почистването му може да се използва 2-3% разтвор на солна киселина. Когато работите с такива вещества, бъдете внимателни - използвайте специални очила и защитни маски.

4

Ако на тавана се открият петна от мазнини, те могат да се отмият с каустична сода или топъл разтвор от обикновен сапун за пране.

5

Ако имате прахосмукачка, която работи както на издухване, така и на издухване, тогава можете да се отървете от старата варосалка с нея. Поставете устройството в режим на издухване и със специална дюза равномерно напръскайте вода по тавана. След това изчакайте 3-5 минути, за да поеме водата. След това вземете скрепер и започнете да почиствате стара покривка. След това таванът трябва да се измие с гореща вода с помощта на валяк - както е описано по-горе.

6

Има и специални решения за бързо отстраняване на вар, както и грундове, които се нанасят върху стара бяла вана, след което таваните могат да бъдат боядисани.