Logo decormyyhome.com

Как да промиете двигателното масло

Как да промиете двигателното масло
Как да промиете двигателното масло

Видео: Поддръжка на мотора - Смяна на масло на двигателя 2024, Юли

Видео: Поддръжка на мотора - Смяна на масло на двигателя 2024, Юли
Anonim

Машинно масло, попадащо върху дрехи или кожа, образува упорити петна. Опитайте се незабавно да премахнете замърсяването. В противен случай промиването на двигателното масло ще бъде много трудно. В допълнение, той се отразява негативно на кожата.

Image

Ще ви трябва

Тоалетен сапун, газирана напитка, сода за хляб, течност за миене на съдове, шампоан за домашни любимци, маргарин, рафиниран бензин.

Инструкция за употреба

1

Измийте двигателното масло с тоалетен или сапун за пране. Почистете добре кожата и разтрийте замърсените места с четка. След известно време изплакнете ръцете си под течаща вода. Повторете процедурата, ако е необходимо.

2

Измийте двигателното масло от ръка по необичаен начин. Вземете газирана напитка - Pepsi или Coca-Cola. Измийте добре ръцете си със сода. След това изплакнете под течаща вода и избършете на сухо. Нанесете подхранващ крем върху кожата си.

3

Смесете содата с малко вода, за да се получи мека паста. Поставете сместа върху замърсените зони и внимателно разтрийте. Уверете се, че на кожата не се появяват дразнене и зачервяване.

4

Използвайте препарат за миене на съдове. Той съдържа вещества, които ефективно разграждат маслените молекули. Смесете продукта в малък съд с вода, така че да се получи гъста пяна. Разтрийте замърсените зони на кожата с гъба с пяна или четка, навлажнена с разтвор. Изплакнете ръцете си с течаща вода.

5

Опитайте се да премахнете петното от моторното масло по стария народен начин. Нанесете маргарин или масло върху замърсената зона. Оставете за 30-40 минути. След това изплакнете третираната зона под струя топла вода и измийте с препарат за миене на съдове или средство за отстраняване на петна.

6

Нанесете адсорбент - талк или картофено нишесте върху петно ​​от моторно масло. Покрийте с хартиена кърпа или бяла кърпа и задайте тежестта. Оставете за няколко часа. След това време отстранете праха. Ако петролното петно ​​не може да бъде почистено за първи път, повторете процедурата от началото. Измивайте дрехите в пералня с високо активен прах.

7

Навлажнете памучна подложка в рафиниран бензин или бял спирт и разпечете петното от двигателното масло. След това избършете от краищата до средата. Избършете петното с препарат за отстраняване на петна или сапун за пране и изплакнете под течаща вода. Измийте дрехите в топъл сапунен разтвор.