Logo decormyyhome.com

Как да сгънете хартиени салфетки в държач за салфетки

Как да сгънете хартиени салфетки в държач за салфетки
Как да сгънете хартиени салфетки в държач за салфетки

Видео: Как да сгънем салфетки за Коледната трапеза 2024, Юли

Видео: Как да сгънем салфетки за Коледната трапеза 2024, Юли
Anonim

Салфетките са познати от древни времена и, което е интересно, те бяха особено популярни сред мъжете с мустаци и брада. В момента масите се сервират не само с ленени салфетки, но и не по-малко красива хартия.

Image

Инструкция за употреба

1

За красива настройка на масата можете да използвате не само красиви ястия. Тържествеността на празничната трапеза може да се даде с помощта на красиво подредени хартиени салфетки. Ако сервирате дълга маса, най-добре е да поставите салфетки в няколко държачи за салфетки.

2

Ако държачът на салфетката е кръгъл, под формата на чаша, можете да сгънете салфетката по начин "Свещ". Най-добре изглеждат обикновени салфетки с големи размери. За целта вземете голяма хартиена кърпа, разгънете я в голям квадрат и я сгънете по диагонал в триъгълник. След това с две ръце внимателно завъртете салфетката в тръба, като започнете от широката страна и се придвижите до горната част на триъгълника. След като усукахме цялата салфетка в епруветка, я огъваме наполовина и я вмъкваме в държача на салфетката. Извийте останалите салфетки и запълнете пространството на стойката с получените „свещи“.

3

Ако имате плоски салфетки, които просто означават салфетки, тогава можете да добавите разнообразие, като използвате различни цветове за декорация. Многоцветните салфетки могат да бъдат сгънати в държач за салфетки, като ги редувате в цветове.

4

Можете също така да сгънете салфетки с плоски форми. В този случай е по-добре да използвате малки квадратни салфетки. Класическият начин да поставите салфетки в плосък държач за салфетки е да използвате вентилатор. Сгънете всички салфетки, които имате по диагонал, така че да получите триъгълници. Поставете салфетки в държача на салфетката, така че правият ъгъл да е вътре, а гостите виждат само салфетката на правилния триъгълник от салфетката. Можете да поставите вентилатора в една посока по този начин, или можете да сгънете половината салфетки с вентилатор в обратна посока. Тогава декорацията на маса ще изглежда още по-добре. И ако вземете салфетки от няколко контрастни нюанса и ги подредите в определен ред, тогава масата ще стане още по-запомняща се за гостите.

Image

5

Можете да съберете салфетки в плосък държач за салфетки под формата на така наречената „птица на щастието“. Вземете обикновени салфетки от няколко нюанса и огънете успоредни ъгли в тях. След това сгънете салфетката наполовина. В крайна сметка трябва да получите салфетка, сгъната във формата на трапец. Направете това с други хартиени кърпи и поставете всяка една в друга. Остава да направим шията и главата на нашата птица. За целта вземете последната салфетка и също сгънете паралелните й краища. След това отново сгънете същите страни. Ако използвате големи кърпички, повторете тези стъпки, докато стигнете до огънатия ръб на центъра на салфетката. Сгънете салфетката наполовина. Вземете удължен трапец. Просто трябва да огънете горния ъгъл, за да получите главата на птицата, и да сгънете долната част, така че да е по-удобно да сгънете крилата на птицата. Първо поставете главата на вашата птица на щастие в държач на салфетки и след това поставете оперението наведнъж.

Image

6

За да изненадате гостите, можете да използвате прибори за хранене вместо държач за салфетки. По-специално, за следващия метод ще е необходимо да се намери стабилна чаша или чаша. Основният критерий трябва да бъде малката височина на съдовете. Е, ако на склад има чаша с квадратна форма, но ако са под ръка само кръгли чаши, тогава ги вземете. Изправете всяка салфетка, превръщайки я в удължен правоъгълник. За да направите това, просто го разгърнете веднъж. Сега сгънете по дългата страна на салфетката веднъж. Трябва да получите правоъгълник с още по-удължена страна. Направете същото с всички останали кърпички. Сега сгънете всички правоъгълници точно един върху друг и ги огънете в средата. Внимателно поставете салфетките в предварително приготвената чаша точно в центъра. Всичко, декорацията на масата е готова. Този метод е един от най-простите видове декорация на маса, но ако правилно изберете цвета на салфетки и чаши, той ще изглежда не по-малко впечатляващ на масата, отколкото елегантните салфетки, усукани по най-невероятните начини.

Image

7

Можете да вземете голяма купа за салата и да направите оригинален държач за салфетки от нея. Основното е, че съдовете са плитки и възможно най-широки. Струва си да знаете предварително, че такъв необичаен държач на салфетки ще изисква доста много място на банкетната маса. Вземете салфетка и я разгънете напълно. Сега огънете ъгъла няколко сантиметра. Направете още една сгъвка отгоре на предишната. Затова огънете салфетката напълно, докато стигнете до противоположния ръб. В резултат на това трябва да получите много удължен трапец. Обърнете го така, че свободният ръб да е в горната част. Започнете да усуквате салфетката. В крайна сметка трябва да получите плътна пъпка. Леко го разхлабете и леко огънете някои страни, за да придадете на розетката от салфетката естествен вид. За сега поставете розата в тясна чаша, за да не се размотава. Направете необходимия брой рози, така че да се поберат плътно заедно в купа за салата и да започнете да ги разпределяте. Този дизайн изглежда много впечатляващ, но доста бързо губи външния си вид. Достатъчно е да вземете няколко от тези рози от купата за салата, а останалите ще отслабнат.

Image

8

Можете да направите индивидуални салфетки за всеки гост. Така ще спестите таблицата от вероятността да бъдете хвърлени от случайно изпуснати салфетки от държача на салфетката. Можете да направите същата роза, както е посочено в инструкциите по-горе, но да я поставите не в голяма ваза, а в малка чаша или чаша. Можете да използвате чаша вместо индивидуален държач за салфетки. Към розата от салфетка можете да добавите венчелистчета. За да направите това, просто вземете салфетки с различен цвят. Идеален, ако са зелени нюанси. Сгънете салфетката наполовина, за да направите триъгълник. Леко го отворете и поставете розата, така че правият ъгъл на салфетката, която ще стане стъблото и листата, да е в долната част. Поставете структурата в чашата и я поставете до останалите чаши на масата.

Image

Полезни съвети

Експериментирайте с цветовата схема на салфетки. Салфетки, събрани в държач на салфетки в определен ред по цвят, ще изглеждат най-впечатляващи. Особено ако цветовете са контрастни. Изглежда страхотна комбинация от бяло и жълто, синьо и оранжево.