Logo decormyyhome.com

Как да направите вана бяла

Как да направите вана бяла
Как да направите вана бяла

Съдържание:

Видео: Byala Vana Va Mina 2024, Юли

Видео: Byala Vana Va Mina 2024, Юли
Anonim

Бялата баня е истинската гордост на домакинята, само че този лукс не е достъпен за всички. Всъщност понякога водопроводът пожълтява и петна и ръжда стават видими по него. Все пак можете да го поправите, достатъчно е редовно да спазвате няколко правила.

Image

Почистване на баня

В различните вани се препоръчват различни почистващи препарати. За емайлиран водопровод продуктите, които съдържат сода за хляб, са отлични. Най-популярните и ефективни са Pemolux, Somet. Акрилната вана ще блести с белота, ако използвате специален гел и течни продукти. Например „Мистър Чистър“, „Слънчев клин“, Тритон, „Мисис Бат“, „Арлилан-спрей“.

За почистване на емайлирани бани е строго забранено използването на метални четки и гъби на базата на фибростъкло, тъй като те оставят драскотини и сиви ивици, които не могат да се отмият. Също така трябва да изоставите употребата на продукти, съдържащи солна, оксалова киселина, алкални, формалдехидни.

Те са склонни да корозират емайла, който впоследствие не може да бъде възстановен. За почистване на акрилни вани не използвайте почистващи препарати, абразивни пасти. Те надраскват само повърхността на ВиК. Също така не се препоръчва използването на емулсии, съдържащи алкохол, амоняк, бензин и ацетон, хлорни препарати върху повърхността на акрила, тъй като те го корозират.