Logo decormyyhome.com

Как да направите почистването

Как да направите почистването
Как да направите почистването

Видео: Направи си сам ДОМАШНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ | Кой е по-добър? | ТЕСТ СРЕЩУ СТАНДАРТНИ ПРЕПАРАТИ 2024, Юли

Видео: Направи си сам ДОМАШНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ | Кой е по-добър? | ТЕСТ СРЕЩУ СТАНДАРТНИ ПРЕПАРАТИ 2024, Юли
Anonim

Чистата стая винаги е приятна за окото и е приятно да се връщате вечер в чиста и удобна къща. Но ако не направите почистването редовно, тогава количеството мръсотия и прах ще се натрупа. Колкото повече забавя почистването, толкова по-малко желание остава за него. Прилагайки прости алгоритми на практика, вие ще направите почистването лесна задача за себе си, а вашия апартамент - лъчезарна чистота.

Image

Ще ви трябва

Плат, моп, прахосмукачка, почистващи и дезинфекциращи течности, гумени ръкавици

Инструкция за употреба

1

Вземете кърпа. Тя е необходима, за да избърше праха. Добрата прахообразна кърпа лесно се разресва, не оставя петна по повърхностите. Изплакнете и изтръгнете тъканта.

За да улесните задачата си, огледайте стаята, която ще почистите. Избършете едно нещо - скрин, маса, масичка за кафе. А сега съберете върху него всички дрънкулки, фигурки, снимки в рамки и така нататък. По този начин вие спестявате много време. Не е необходимо да повдигате всяка дрънкулка поотделно, избършете под нея и я върнете обратно. От време на време изплаквайте салфетка, избършете всички хоризонтални повърхности в апартамента - плотове, рафтове за книги, нощни шкафчета. Ако има няколко допълнителни минути, прах от прозорците. След като избършете всички хоризонтални повърхности, продължете към вертикалната - избършете огледалата в стаите, в банята. По желание използвайте стъклен блясък. Когато приключите с праха, върнете фигурките и рамките за снимки на мястото им.

2

За почистване на подовете използвайте прахосмукачка и моп. Ако нямате прекалено много време за почистване, тогава изберете прахосмукачка. Бързо унищожава целия прах, косата на домашните любимци, паяжините и т.н. Вакуумирайте правилно стаите и коридора. Обърнете внимание на первазите и ъглите, където прахът се натрупва особено много. Използвайте специални тесни дюзи на прахосмукачката, за да почистите правилно ъглите.

Сменете накрайника на прахосмукачката, като вземете дюзата за мека мебел. Вакуумирайте диваните, фотьойлите, плюшената тапицерия на столовете. Ако желаете, тази дюза може да почиства и постелки, килими за стени.

Ако искате да завършите събитието с почистване с мокро почистване, вземете кофа, напълнете я с гореща вода, изсипете няколко капачки от специален продукт (например Mr.Proper) в нея. Потопете мопа в кофата. Натиснете чистачката правилно. Избършете пода с мокър моп, движейки се към изхода от стаята.

3

След като избършете праха и измиете пода, отидете на ВиК. Тъй като кожните дразнители се използват при миене на водопровод, използвайте гумени ръкавици. Носете ръкавици по ваш размер. Изсипете малко във ваната или мивката. Избършете повърхността на ваната с кърпа или гъба. След това старателно изплакнете ваната, потънете с вода. При миене на тоалетната е по-добре да приложите продукта предварително. След като изчакате малко, вземете четка и измийте тоалетната. Изцедете водата няколко пъти, така че дезинфектантът да се измие напълно.

Не забравяйте, че върху стайните растения се натрупва много прах. Те също трябва да се мият от време на време - най-удобно е да направите това в банята, като изливате листата на растението от душа.

Свързана статия

Как да направите бързо почистване на къщата

Почистване на апартамента, как да направите почистването бързо и добре