Logo decormyyhome.com

Как да си направим сапунен прах

Как да си направим сапунен прах
Как да си направим сапунен прах

Съдържание:

Видео: Как да си направим слайм / DIY slime 2024, Юли

Видео: Как да си направим слайм / DIY slime 2024, Юли
Anonim

Минусът на почистващите препарати е, че те не винаги могат да се използват, тъй като те често са причина за алергии. В този случай най-обикновеният сапун за пране ще дойде на помощ, който не вреди на околната среда, не уврежда структурата на тъканите и не предизвиква алергични реакции, освен това прахът, направен от него, може да се използва за пране в автоматична пералня.

Image

Направете сам, самопочистващ се почистващ препарат измива неща не по-лошо от популярните прахове за магазини. Освен това спестява семейния бюджет.

Течен сапунен препарат

За да приготвите праха, ще ви трябват следните съставки:

- 200 г сапун за пране;

- 0, 5 супени лъжици. боракс;

- 0, 5 супени лъжици сода пепел;

- 4 супени лъжици. вода.

Разтрийте сапуна в чипове и го разредете с гореща вода. За да се разтвори сапуненият чипс по-добре, добавете го във водата на малки партиди. В резултат на това трябва да получите гъст сапунен разтвор.

Сега трябва да разредите разтвора в 10 литра вода. Ако искате да направите прах за пране по-концентриран, използвайте по-малко течност.

Добавете сода към разредения разтвор и разбъркайте добре получената смес, след което изсипете боракс в нея. Тя ще даде на нещата допълнителна чистота и свеж аромат. В допълнение, той перфектно дезинфекцира. Ако не можете да намерите бурата, можете да направите и без нея.

Ако трябва да миете в много твърда вода, добавете бакпулвер (бакпулвер) към сместа, която можете да приготвите сами. За да направите това, смесете сода за хляб с лимонена киселина в равни пропорции. За цялата партида домашно приготвен препарат е достатъчно 1 супена лъжица бакпулвер.

Течният прах е готов. Изсипете го в бутилки или буркани, след което го оставете да изстине за 12 часа. Ако гелът е много гъст, разредете го с малко вода преди употреба.

За едно зареждане с пране е достатъчно да използвате една мерителна лъжица течен прах от сапун, ако сте го разредили в 10 литра вода. Ако сте направили разтвора по-концентриран, ще трябва да намалите дозата. За да премахнете силно замърсени предмети, количеството гел може да се удвои.

Сух прах за пране

За да приготвите сух прах, ще ви трябват следните съставки:

- 2 броя сапун за пране;

- 1 супена лъжица. кристална сода;

- 1 супена лъжица. сода за хляб;

- 2 супени лъжици бял оцет.

Смесете сода за хляб и кристална сода със сапун за пране, който предварително настържете на едро ренде, така че да получите малки гранули. Големи гранули могат да останат върху тъканта след изплакване. Добавете бял оцет към получения прах, след което можете да го използвате за измиване на прането.

Две до три супени лъжици домашен прах са достатъчни за едно зареждане на бельо. Можете да използвате климатик, за да придадете на нещата свеж аромат.

Свързана статия

Направи сам препарат