Logo decormyyhome.com

Как да си направим нов сапунен остатък

Как да си направим нов сапунен остатък
Как да си направим нов сапунен остатък

Видео: лесен връх за плетене на една кука 2024, Юли

Видео: лесен връх за плетене на една кука 2024, Юли
Anonim

Всяка домакиня, която предпочита да използва твърд сапун, има малки остатъци, които са неудобни за употреба. Можете, разбира се, просто да ги изхвърлите. Повечето го правят. И можете, след като изкопаете редица останки, да им дадете „втори живот“. Направата на домашен сапун от остатъци не е толкова трудно.

Image

Ще ви трябва

Измивания, обикновена ренде, глицерин (лесно да се купи в аптеката), контейнер за сапун, голям контейнер за създаване на водна баня, ароматно масло, плесен.

Инструкция за употреба

1

Настържете сапуна на ситно ренде. Добавете гореща вода и глицерол на 100 грама сапун - 3 супени лъжици вода и една супена лъжица глицерин. Ако глицеринът не е под ръка, тогава можете да направите без него.

2

Загрейте масата на водна баня - поставете контейнера със сапун в чиния с вряла вода. Не е необходимо да довеждате сапуна до кипене - просто го загрейте добре, за да постигнете образуването на хомогенна сапунена маса. Можете да загреете в микровълновата фурна, настроена за около 15 секунди.

3

Сега загрятата сапунена маса трябва да се постави в намазнена форма. Можете да добавите 3 капки от любимото си ароматно ароматно масло. Оставете да изсъхне напълно - ще отнеме около три дни.

Полезни съвети

Можете да направите двуцветен сапун. За да направите това, отделно подгответе две маси от останки от два цвята. Разпределете във форми на слоеве.

Можете да добавите смляно кафе или смлени херкули към сапуна - получавате сапун с ефект на скраб.