Logo decormyyhome.com

Как да направите апартамент чист

Как да направите апартамент чист
Как да направите апартамент чист

Видео: Как да направим преустройство на жилище - преустройство на двустаен в тристаен апартамент 2024, Юли

Видео: Как да направим преустройство на жилище - преустройство на двустаен в тристаен апартамент 2024, Юли
Anonim

Чистата къща е мечтата на добрите домакини. Членовете на домакинството обаче не винаги споделят желанието си за ред. А заетите хора обикновено нямат време за общо почистване седмично. За да поддържате апартамента добре поддържан, отървете се от ненужните неща, не отлагайте измитите подове и бършете прах за дълго време и отделяйте поне 15 минути за почистване всеки ден.

Image

Ще ви трябва

  • - прахосмукачка;

  • - моп;

  • - кърпички от микрофибър и паника за прах;

  • - домакински химикали.

Инструкция за употреба

1

Затрупаният апартамент никога няма да изглежда чист. Отървете се от всички ненужни неща - купчини измити кърпи, дрехи, които са станали малки или са загубили външния си вид, бали от стари списания и вестници. Изхвърлете или раздайте всичко, което не използвате от няколко години и не купувайте ненужни неща в бъдеще.

2

Намерете постоянни места за дамски чанти, телевизионни дистанционни, детски играчки, домашни дрехи и други предмети, които обикновено са залети на най-видни места. Сгънете в спретнати купчини бизнес документи и свежи вестници - това веднага създава усещане за ред.

3

Купете удобно оборудване за почистване. Съвременните мопове, стъклата за прах, кърпите от микрофибър са много по-удобни от домашните парцали. Не забравяйте за домакинските химикали. Изберете универсален инструмент, с който можете да почистите мръсотията и да я добавите към водата за измиване на пода. Ако не обичате да полирате водопровод, вземете пяна за бързо премахване на плака и воден камък. Вероятно ще ви е необходим спрей за миене на очила и инструмент за отстраняване на мазнини и сажди от печката.

4

Овладейте уменията за бързо почистване. Подредете изхвърлените неща на местата им, изхвърлете боклука, избършете праха по хоризонтални повърхности, пометете пода или вървете по него с прахосмукачка. Прекарайте всеки ден 15-20 минути за почистване - това ще помогне да поддържате апартамента в ред.

5

Не забравяйте за чистотата на стъклата на прозорците. След дъжд, избършете ги отвън с хартиени кърпи или специален мочен прозорец. Измивайте прозорците по-старателно на всеки две седмици, като полирате стъклото със специален спрей, който им придава блясък. В същото време обработвайте стъклени маси, рафтове и огледала.

6

Вакуум мека мебел, завеси, книги, големи играчки, диван възглавници, абажури редовно. Отрежете корнизите и первазите със синтетичен камшик, за да премахнете натрупания прах. Преместете от време на време маси, столове и диван, за да вакуумирате или избършете пода под тях. Колкото по-често премахвате прах от кътчета, толкова по-малко ще бъде върху повърхността на мебелите.

7

Поддържайте водопроводът чист. Проверявайте състоянието на умивалника, тоалетна чиния, вана или душ кабина ежедневно и, ако е необходимо, отстранете следите от замърсявания и сапун. Веднъж месечно лекувайте водопроводите с отстраняване на ръжда и воден камък.

8

Не губете време и усилия за пране на безнадеждно мръсни неща - стари метални съдове, пластмасови мебели. Евтините артикули са по-лесни за замяна с нови.

Свързана статия

Как да почистите бързо и с удоволствие у дома