Logo decormyyhome.com

Как да направите къща чиста

Как да направите къща чиста
Как да направите къща чиста

Видео: Clean my entire house in 1 hour - Speed clean 2024, Юли

Видео: Clean my entire house in 1 hour - Speed clean 2024, Юли
Anonim

Чистият и удобен дом е ключът към успеха, здравето и доброто настроение. За да поддържате чистотата в помещението, трябва не само да не постеляте, но и да извършвате редовно почистване. В крайна сметка успехът на почистването на цялата къща ще зависи само от правилното почистване на стаите.

Image

Инструкция за употреба

1

Проветрете помещението, което ще почистите. Това ще напълни стаята с чист и чист въздух.

2

Отстранете всички отпадъци от пода, масата и столовете. Подовете са най-добре измити с почистващ препарат, а килимите и чергите трябва да бъдат вакуумирани.

3

Изплакнете всички первази на прозорците и старателно измийте всички прозорци и огледала. Използвайте или налично в търговската мрежа почистващо средство или пригответе сами стъкления разтвор. За целта смесете половин чаша обикновен амоняк с две чаши бял оцет, добавете към това две супени лъжици царевично нишесте и разредете сместа в три литра вода.

4

Избършете праха от рафтове, нощни шкафчета и други предмети с влажна кърпа. За да избършете телевизора, използвайте суха кърпа.

5

Свалете прашните завеси и тюл и ги поставете в прането, а на тяхно място окачете нови.

6

Внимателно избършете полилеите в стаята, за да не се натрупа прах върху тях. За да направите това, най-добре е да използвате обикновен сапунен разтвор.

7

Съберете всички мръсни неща в къщата и ги сложете в кошницата за пране. Просто не ги оставяйте там дълго време, но щом се появи свободно време, измийте.

8

Избийте всички покривки и платове и вакуумирайте тапицерията на дивана и столовете, като използвате специална дюза.

9

Измийте всички мръсни съдове в кухнята и я поставете на нейно място. Изплакнете хладилника и газовата печка и не забравяйте да почистите мивката. Почистете качулката от грес с гъба, напоена с бял оцет.

10

Огледайте всички стайни растения, избършете саксиите и цветните листа. Извадете веднага сухите и готови за падане листа и цветя и не чакайте, докато сами паднат и се разпръснат по цялата стая.

Полезни съвети

Не забравяйте да носите ръкавици при почистване, за да предотвратите попадането на химическите препарати на ръцете ви.