Logo decormyyhome.com

Как сами да смените фасадите на кухнята

Как сами да смените фасадите на кухнята
Как сами да смените фасадите на кухнята

Видео: КУХНЯ без ручек. Все возможные варианты 2024, Юли

Видео: КУХНЯ без ручек. Все возможные варианты 2024, Юли
Anonim

За да добавите разнообразие в интериора, цялата кухня не е необходимо да се променя. Много по-лесно и по-евтино е да замените фасадите на кухнята и можете да го направите сами.

Image

Ще ви трябва

  • 1. Отвертка;

  • 2. бормашина Forstner на 26 мм;

  • 3. Комплект отвертки;

  • 4. тренировка;

  • 5. Мебелен обков;

  • 6. Маркиращи инструменти.

Инструкция за употреба

1

Новите фасади трябва точно да съответстват на старите по размер и да бъдат проектирани за същия тип панти на вратите. При избора на материал трябва да се изхожда не само от съображения за естетически вид, но и от финансови възможности. Най-практичните ще бъдат фасадите от MDF, можете да изберете рамка, с поставяне на витражи или витрини. Ще трябва да закупите и аксесоари: обикновено дръжките, пантите, пневматичните подпори и затварящите елементи трябва да бъдат заменени с фасадното платно.

2

Ако се планира смяна на закрепването на шарнира, може да се направи фрезоване, за да се монтират аксесоари на люлеещите се врати на всяко място. Това може да се направи във фабриката за производство на фасади, можете да направите и работата сами. Направете жлебове със собствените си ръце не може да се избегне, ако закрепванията върху мебелното тяло не се променят.

За да извършите фрезоването правилно, трябва да поставите от задната страна на вратата маркирането на местоположението на крепежните елементи на панти на вратата. Центърът на отвора е разположен на разстояние 22 мм от страничния ръб на платното. Можете да пробиете слотове с помощта на бормашина Forstner с дълбочина. В направения отвор се вкарва шарнирен шарнир и се завинтва с два или три винта. След това вратата е окачена на мястото си, като фиксира опашките на пантите върху опорите за чифтосване. Вратата трябва да бъде настроена според нивото и да осигури най-плътния клип в кухнята. За да направите това, сенникът има регулиращи винтове.

3

Инсталирането на фасади върху чекмеджетата също не е особено трудно. Преди да премахнете старата фасада, е необходимо да измерите страничните и вертикални разстояния от ръба до външните стени на кутията. Тези размери се прехвърлят към новата фасада. Закрепването може да се извърши с помощта на дюбели: в този случай в платното на фасадата се пробиват канали, дървени или пластмасови крепежни елементи са инсталирани върху лепило, точките на закрепване се прехвърлят в краищата на чекмеджето, където също се пробиват дупки за монтаж. Ако кутията има двойна предна стена, тогава фасадата е закрепена с винтове, които са завинтени отвътре.

4

За да инсталирате дръжките на гърба, трябва да начертаете надлъжна линия 20-40 мм от външния ръб. По тази линия се прилагат рискове, които показват аксиалното разстояние между опорите на дръжката. Пробийте дупки с гладко подаване на свредлото, докато външната повърхност на изхода може да бъде запечатана с лепенка, за да не се развали декоративната повърхност на фасадата с чипове и пукнатини.

Затворени и въздушни стелажи са инсталирани с отворени врати. Тук ще е необходима помощ: един човек държи вратата, а вторият монтира арматурата. Първо, помощните елементи са прикрепени към крилото на вратата, а след това към корпуса на мебелите, докато пневматичните стелажи не е необходимо да бъдат принуждавани да се компресират.

Обърнете внимание

Ако на бормашината Forstner няма измерване на дълбочина, трябва да практикувате върху грубото рязане на ПДЧ или МДФ със същата дебелина като фасадното платно. Можете също така да приложите визуален стоп, като използвате PVC лепяща лента или бял коректор.

Полезни съвети

Монтажът на люлеещите се врати се извършва най-добре постепенно: премахнете един чифт, прехвърлете маркировки и инсталирайте нови. Ако трябва да премахнете всички фасади наведнъж, по-добре е да ги номерирате в секциите на кухнята. Преди да инсталирате рамкови фасади, е по-добре да премахнете стъклото или огледалата от тях.