Logo decormyyhome.com

Как да почистите прибори за хранене с помощта на импровизирани инструменти

Как да почистите прибори за хранене с помощта на импровизирани инструменти
Как да почистите прибори за хранене с помощта на импровизирани инструменти

Съдържание:

Видео: Week 8 2024, Юли

Видео: Week 8 2024, Юли
Anonim

Всяко семейство е наследило прибори за хранене. Те са красиви и практични, приятни са за държане в ръце и имат своя история. И за да се проведе празникът с тях на височина, уредите трябва да блестят!

Image

Прибори за хранене от неръждаема стомана

Уредите от неръждаема стомана са много издръжливи и устойчиви на деформации. Те не се появяват драскотини и чипове, лесни за почистване с почистващи препарати и гъба. Но ако не ги използвате дълго време, те могат да потъмнеят. Тогава наличните средства могат да дойдат на помощ.

- Ако замърсяването не е силно, тогава пастата за зъби или содата доста се справят със задачата. Поставете един от продуктите върху мека гъба и почистете уредите. Изплакнете под студена вода и подсушете с кърпа за баня.

- Поставете лист алуминиево фолио на дъното на металния съд с лъскавата страна нагоре. В друг съд направете разтвор - 1 литър вряла вода и 1 супена лъжица. л. сода и сол. Изсипете в метален съд и поставете уредите, варете 15 минути.

Прибори за хранене Cupronickel

Прибори от Cupronickel престанаха да се правят през миналия век. Но за повечето домакини те бяха наследени. И не напразно. В допълнение към факта, че предметите от Cupronickel са много красиви, имат собствена енергия, не ръждясват, те също имат благоприятен ефект върху тялото. В крайна сметка, сплавта на никел и мед дава антибактериален ефект. За да винаги блестящите прибори за хранене, можете да прибягвате до домашни трикове.

- В 1 литър топла вода се разрежда 1 ч.л. течен амоняк и поставете уреди там. След 30 минути изплакнете под течаща вода.

- Смелете черупката на яйцата и сложете в тиган. Добавя се 1 литър вода, довежда се до кипене. След това потопете уредите във вряща течност и вари 5 минути.

- Ако продуктите имат минимално количество потъмняване, тогава креда ще се справи с тях. Разтрийте замърсяването с тебешир и след това полирайте с вълнена кърпа. Ако искате да добавите гланц, тогава устройствата трябва да се избърсват с водка или алкохол.