Logo decormyyhome.com

Как да разглобявате ютия на Bosch

Как да разглобявате ютия на Bosch
Как да разглобявате ютия на Bosch

Видео: Karna.val - Психушка ● караоке | PIANO_KARAOKE ● ᴴᴰ + НОТЫ & MIDI 2024, Юли

Видео: Karna.val - Психушка ● караоке | PIANO_KARAOKE ● ᴴᴰ + НОТЫ & MIDI 2024, Юли
Anonim

Продуктите на Bosch са добре утвърдени на руския пазар. Дори най-простите модели ютии на тази компания имат като правило практичен и стилен дизайн, както и функции против мащабиране и самопочистване. Но, за съжаление, дори най-надеждното оборудване веднъж се развали. Ако вашето желязо Bosch е излязло от строя - не бързайте да го изхвърляте. Опитайте се да разглобите устройството и сами да идентифицирате и поправите повредата.

Image

Ще ви трябва

  • - "набиране";

  • - комплект отвертки;

  • - нож;

  • - пила за нокти.

Инструкция за употреба

1

Огледайте желязото на Bosch от страната, откъдето идва кабелът. Намерете винтовете, разположени на задния капак. Извадете болтовете с подходяща отвертка и отстранете капака.

2

Проверете електрическия проводник и се уверете, че не е счупен. Проверете внимателно кабела там, където излиза от щепсела и желязото. Уверете се, че кабелът работи с „тонове“. Ако жицата не работи, съкратете я с 10-15 сантиметра - като правило това е достатъчно, за да отстраните проблема. Тествайте и инсталирайте отново.

3

Вземете лист хартия и молив и схематично очертайте реда на свързване на проводниците - това ще ви бъде полезно при сглобяването на устройството.

4

Извадете копчето за регулиране на температурата. За целта вземете ножа, поставете го под дръжката и го повдигнете нагоре.

5

Внимателно прегледайте ютията на Bosch и намерете винтовете, които закрепват шасито към ходилото. По правило те са скрити под филтри, декоративни капачки или капака на резервоар за вода. Местоположението на монтажните винтове зависи от модела на желязото на Bosch. Извадете болтовете с отвертка. Извадете тялото на желязото.

6

Проверете дали регулаторът на температурата работи. За целта първо завъртете контролния прът в най-лявото положение, след това в най-дясното положение. Ако валът се окаже твърде стегнат, използвайте клещи.

7

Свържете „непрекъснатостта“ към контактите и завъртете копчето на регулатора, уверете се, че има електрическа мрежа. Ако е необходимо, съблечете контактите на ютията с пила за нокти или шкурка.

8

Свържете "непрекъснатостта" на проводника към термичния предпазител и проверете неговата работа. Ако крушката не светне, след това отстранете термичния предпазител и късо съединете електрическата верига на мястото му на монтаж.

9

Ако електрическият кабел, регулаторът на температурата и термичният предпазител работят, тогава нагревателят е изгорял. Нагревателният елемент на желязото на Bosch се навива в подметката и, за съжаление, не може да бъде поправен у дома.

  • Ремонт на електрически ютии
  • как да разглобяваме ютия Braun