Logo decormyyhome.com

Как да разглобявате компютърен стол

Как да разглобявате компютърен стол
Как да разглобявате компютърен стол

Видео: Ремонт компьютерных кресел 2024, Юли

Видео: Ремонт компьютерных кресел 2024, Юли
Anonim

Почти всички повреди на компютърните столове се случват от тяхното претоварване. С течение на времето пластмасовите части се износват и се провалят. Подмяната на счупените части на компютърен стол е съвсем проста. Но преди да направите ремонт, столът трябва да бъде разглобен и това често създава трудности. Как да разглобявате компютърен стол?

Image

Ще ви трябва

  • - отвертка Phillips;

  • - гумен малат;

  • - отвертка с прорези;

  • - хвърляне на ринг.

Инструкция за употреба

1

Свалете седалката на компютърния стол. За да направите това, обърнете стола нагоре с кръст и развийте четирите фиксиращи болта с отвертка Phillips. Тези болтове свързват механизма за регулиране на височината - piastra - към седалката на стола.

2

Свалете подлакътниците на стола. За целта развийте болтовете, свързващи подлакътниците с монтажната плоча. Извадете плочите, като развиете монтажните винтове.

3

Изключете пиастъра от газовия асансьор, като внимателно го потупвате с гумен малат. Трябва да се отбележи, че при продължителна употреба или висока влажност в помещението, конусовата връзка на пиастрата с газов асансьор може да "залепи". В този случай е необходимо внимателно да почукате с чук мястото около пневматичния патрон. Понякога този процес изисква значителни усилия. Внимавайте - опитайте се да не огъвате пиастрата.

4

Изключете постоянния контакт чрез развиване на специалните болтове. Този механизъм осигурява връзката на седалката и облегалката на компютърния стол. Долната част е свързана с пиастрата, а горната - с облегалката на стола с болтове.

5

Изключете кръстовището на стол от газовия асансьор. Газовият повдигач е свързан към кръста с помощта на конусна връзка. Следователно, за да изключите механизма, достатъчно е просто да почукате върху него с чук. В газовия асансьор обаче има крехки крепежни елементи, пряко въздействие върху които неизбежно ще доведе до тяхното счупване. Ето защо, за тази операция се препоръчва използването на специален инструмент - перфоратор.

Заключете кръстовището, инсталирайте инструмента и нокаутирайте газовия асансьор, като го ударите с тежък чук.

6

Извадете колелата на стола от монтажните слотове. Извадете щепселите от стоманения корпус. За да направите това, трябва да редувате плъзгането на петте обвивки, като вдигате краищата им с прорезна отвертка. Компютърният стол е напълно разглобен.

  • Ремонт на компютърен стол
  • стол за ремонт на компютър